Εγκαίνια του “Φροντιστηρίου Βιωσιμότητας” στις Μηλιές με έκθεση για τη φύση στην τέχνη

Τα εγκαίνια του πρώτου στη Θεσσαλία και δεύτερου στην Ελλάδα ” Φροντιστηρίου Βιωσιμότητας” πραγματοποιήθηκε στις Μηλιές και στο πλαίσιό του έγιναν τα εγκαίνια της έκθεσης «Η φύση στην Τέχνη- το παράδειγμα ενός Βυζαντινού Χειρογράφου» το Σάββατο 26 Μαρτίου.

Την έκθεση, που συνδιοργάνωσαν το Πατριαρχικό Ίδρυμα Πατερικών Μελετών και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων, εγκαινίασαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμορίου κ. Νικηφόρος, Ηγούμενος της Ι. Βασιλικής και Σταυροπηγιακής Μονής Βλατάδων και Πρόεδρος του Δ.Σ. του Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών.
Στα εγκαίνια της έκθεσης παραβρέθηκε και η Υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέττα Μακρή και ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Ν. Πηλίου, τον Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο και τον Επίσκοπο Αμορίου κ. Νικηφόρο “για τις στοχευμένες και σφαιρικές ενέργειες που θέτουν στο επίκεντρο την Αειφορία, την ενημέρωση, την εξοικείωση και την υιοθέτηση ενός τρόπου ζωής, που θα μας βοηθήσει να αναπτύξουμε και να εφαρμόσουμε μια συνειδητοποιημένη στάση σε ζητήματα της καθημερινότητάς μας», όπως σημείωσε.
Η Υφυπουργός ανέφερε ότι το Υπουργείο Παιδείας, μέσα από τα καινοτόμα Εργαστήρια Δεξιοτήτων, προσφέρει γνώσεις και εφόδια στους μαθητές και τους εκπαιδεύει, μέσα από τις πολυποίκιλες περιβαλλοντικές δράσεις, να αγαπούν, να σέβονται και να προστατεύουν το περιβάλλον, να διαμορφώσουν οικολογική συνείδηση, να σχεδιάζουν και να συμμετέχουν σε περιβαλλοντικές εκστρατείες, με στόχο την ευαισθητοποίησή τους, τον προβληματισμό τους για την οικολογική κρίση και την ενεργοποίησή τους με έξυπνες και καινοτόμες ενέργειες για την προστασία και διαφύλαξη της ισορροπίας του περιβάλλοντος και τη διάσωσή του.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.