Εγκληματικές οργανώσεις που διακινούσαν ναρκωτικά στη Μαγνησία: Τέσσερις προφυλακίστηκαν, πέντε ελεύθεροι

Μετά από 14 ώρες απολογιών

Ολοκληρώθηκαν λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, οι απολογίες των εννέα μελών, των δύο εγκληματικών οργανώσεων που διακινούσαν ναρκωτικά στην περιοχή της Μαγνησίας. Μετά τις απολογίες τους, οι κατηγορούμενοι με σύμφωνη γνώμη της ανακρίτριας του τμήματος διακοπών και της εισαγγελέως υπηρεσίας, τέσσερα άτομα κρίθηκαν προφυλακιστέοι και πέντε κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Σημειώνεται ότι το δέκατο μέλος που συμμετείχε σε μια από τις δύο εγκληματικές οργανώσεις, είναι προφυλακισμένος στις φυλακές Λάρισας.
Σύμφωνα με την απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέως, προφυλακισμένοι κρίθηκαν οι δύο αρχηγοί των οργανώσεων ηλικίας 67 και 55 χρονών, ο 65χρονος της πρώτης οργάνωσης που με το αυτοκίνητό του μετέφερε 560 γραμ. ηρωίνης και ένα μέλος της δεύτερης εγκληματικής οργάνωσης, που θεωρείται ο υπαρχηγός του 55χρονου. Οι τέσσερις αναμένονταν να οδηγηθούν στις φυλακές Κορυδαλλού.

Ποιοι αφέθηκαν ελεύθεροι
Αντίθετα, ελεύθεροι αφέθηκαν μέχρι να γίνει η δίκη τους, δύο γυναίκες ηλικίας 38 και 43 ετών, με περιοριστικούς απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση στο Α.Τ. της περιοχής τους και εγγύηση 5.000 €, όπως και η 35χρονη κοινωνική λειτουργός με χρηματική εγγύηση 20.000 €, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση στο Α.Τ. της περιοχής κατοικίας της δύο φορές τον μήνα.
Τέλος, ελεύθεροι αφέθηκαν δυο άνδρες μέλη της δεύτερης εγκληματικής οργάνωσης, με όρους απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εμφάνισης μια φορά τον μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους.
Οι δύο αρχηγοί κατηγορούνταν για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, ενώ και στα άλλα μέλη των δύο οργανώσεων ασκήθηκαν διώξεις για σύσταση, συγκρότηση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένες περιπτώσεις διακίνησης ναρκωτικών.
Σύμφωνα με τους συνηγόρους υπεράσπισης των κατηγορουμένων, ο 67χρονος αρχηγός της μιας εγκληματικής οργάνωσης, αρνήθηκε ότι είχε σχέση με το κύκλωμα, δήλωσε ότι γνώριζε τους άλλους κατηγορούμενους από την περίοδο που και ο ίδιος ήταν χρήστης, αλλά δεν είχε καμία συναλλαγή μαζί τους, ενώ από τον Οκτώβριο του 2019 ο ίδιος δεν κάνει χρήση ηρωίνης. Για την αγορά των δύο ακινήτων εντός του 2019, ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι δεν προέρχεται από τη διακίνηση ναρκωτικών, ενώ κατά την έρευνα της Αστυνομίας στο σπίτι του δεν βρέθηκαν ναρκωτικά, παρά μόνο χρηματικό ποσό 20.000 €.
Ο 55χρονος έτερος αρχηγός του δεύτερου κυκλώματος, που κατάγεται από περιοχή της Αττικής, αλλά μένει στο Βόλο, κατέθεσε ότι είναι τοξικομανής επί δεκαετίες, έχει πολλές καταδίκης για ναρκωτικά και δεν ήταν σε θέση σωματικά και ψυχικά να ηγηθεί μιας εγκληματικής οργάνωσης.
Σημειώνεται ότι οι δύο εγκληματικές οργανώσεις εξαρθρώθηκαν μετά από τέσσερις μήνες παρακολουθήσεις, το Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2019.
Οι δράστες φέρονται ότι είχαν πελατολόγιο περίπου 50 ατόμων σε όλη τη Μαγνησία, ενώ για να μιλούν μεταξύ τους είχαν κινητά τηλέφωνα που ανήκαν σε άλλους και μιλούσαν με κωδικούς όταν επρόκειτο για ναρκωτικά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.