Είχαν φυτεία με κάνναβη στη Μαγνησία και πουλούσαν στη Θεσσαλονίκη

Στη φάκα της Αστυνομίας πέντε μέλη κυκλώματος

Αστυνομικοί του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης κατάφεραν, έπειτα από πολυήμερη και επισταμένη έρευνα, να συλλάβουν πέντε μέλη κυκλώματος, που δραστηριοποιείται στην καλλιέργεια και διακίνηση κάνναβης.

Πρόκειται για αλλοδαπούς, ηλικίας 40, 26, 31, 27 και 35 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για παράβαση του Νόμου περί ναρκωτικών και βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων.

Ειδικότερα, τα μέλη της οργάνωσης είχαν ενωθεί με σκοπό την καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, σε δύσβατες κυρίως περιοχές της χώρας, τη συγκομιδή, επεξεργασία και μετέπειτα μεταφορά και διακίνηση της εντός της ελληνικής επικράτειας και κυρίως στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικότερα, μεσημβρινές ώρες την 03-10-2022, ο 40χρονος και ο 26χρονος εντοπίστηκαν σε δασική περιοχή του Νομού Μαγνησίας, όπου διατηρούσε η εγκληματική ομάδα φυτεία κάνναβης, να επιβιβάζονται σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο τοποθετώντας στο εσωτερικό του ένα σάκο και δύο τσουβάλια με ποσότητες ναρκωτικών. Στη συνέχεια συναντήθηκαν με έτερο όχημα στο οποίο επέβαιναν οι δύο έτεροι συνεργοί τους ηλικίας 31 και 27 ετών και όλοι μαζί κατευθυνθήκαν σε οικία στην περιοχή της Νικόπολης όπου τους ανέμενε ο 35χρονος, οπότε και συνελήφθησαν άπαντες.

Σημειώνεται ότι, ο 35χρονος αντιστάθηκε σθεναρά κατά τη σύλληψη του, χτυπώντας τους αστυνομικούς ενώ αρχικά αποπειράθηκε ανεπιτυχώς να τραπεί σε φυγή.

Σε έρευνες που ακολούθησαν σε δασική περιοχή του Νομού Μαγνησίας, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βόλου, σε οικία που διαμένει ο 26χρονος σε οικισμό του Νομού Μαγνησίας, με τη συνδρομή του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βόλου, στην οικία του 35χρονου στην περιοχή της Νικόπολης, στα οχήματα των δραστών αλλά και από την κατοχή τους βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

37 δενδρύλλια κάνναβης,

37 κιλά και 776 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,

5 κινητά τηλέφωνα και

χρηματικό ποσό, ως προερχόμενο από την εμπορία ναρκωτικών.

Οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

YouTube player
Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.