«Η τροφή μου είναι το φάρμακό μου και το φάρμακό μου είναι η τροφή μου», έλεγε σύμφωνα με την ελληνική γραμματεία ο Ιπποκράτης, στοχαστής και θεμελιωτής της σύγχρονης ιατρικής επιστήμης. Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου, ως η μακροβιότερη αγροτική συνεταιριστική οργάνωση της χώρας, βαδίζοντας πλέον στον 102ο χρόνο διαρκούς λειτουργίας, διοργανώνει εκδήλωση – ανοιχτή συζήτηση, σχετικά με την παραγωγή προϊόντων διατροφής που θα συμβάλλουν στη διατήρηση και αύξηση της παγκόσμιας υγείας του πληθυσμού.

Η εκδήλωση με κεντρικό θέμα «Γεωργικές Καλλιέργειες και Παγκόσμια Υγεία», έχει τίτλο «Από την Παραγωγή Προϊόντων Διατροφής στη Παραγωγή Προϊόντων Υγείας». Θα διεξαχθεί στις 19 Ιανουαρίου 2018, στις 6:00 μ.μ. στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημοτικού Σχολείου Ζαγοράς «Ρήγας Φεραίος». Κεντρικοί Ομιλητές είναι οι καθηγητές Ανδρέας Γιαννουλόπουλος, καρδιολόγος – πνευμονολόγος και Νίκος Κατσαρός χημικός – πρώην Πρόεδρος του ΕΦΕΤ.

Η επιλογή της διοργάνωσης σχετίζεται με το σύνολο των καλλιεργητικών επιλογών του Συνεταιρισμού. Όλα τα φρούτα και οι καρποί που διακινεί, είναι αποκλειστικά ολοκληρωμένης ή και βιολογικής καλλιέργειας. Η Οργάνωση έχει αναπτύξει συστήματα με σύγχρονες μεθόδους, ώστε να εφαρμόζονται μόνο οι απολύτως απαραίτητες παρεμβάσεις φυτοπροστασίας. Οι καλλιεργητικές μέθοδοι που αναπτύσσονται κινούνται επίσης στον άξονα της στόχευσης για επίτευξη παραγωγής με ελάχιστα έως μηδενικά υπολείμματα και διατίθενται όλες οι σύγχρονες πιστοποιήσεις που αποδεικνύουν ότι τα μήλα, και τα υπόλοιπα προϊόντα με το εμπορικό σήμα ZAGORIN, είναι ποιοτικά και ασφαλή για τους καταναλωτές. Η ελληνική λαϊκή παράδοση άλλωστε, έχει κατατάξει τα μήλα ως σύμμαχο της ανθρώπινης υγείας, με την γνωστή παροιμία «ένα μήλο την ημέρα, τον γιατρό τον κάνει πέρα».

Με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, και με σταθερή προσήλωση στην «καλλιέργεια συνειδήσεων» για κατανάλωση προϊόντων υγιεινής διατροφής, ο Συνεταιρισμός Ζαγοράς, ανέλαβε τη διοργάνωση εκδήλωσης στη Ζαγορά, κατόπιν επικοινωνίας του καρδιολόγου – πνευμονολόγου κυρίου Ανδρέα Γιαννουλόπουλου με την Οργάνωση, επιστήμονα που δραστηριοποιείται μαζί με άλλους συναδέλφους του στη κινητοποίηση του πληθυσμού για την διεκδίκηση ποιοτικής για τον ανθρώπινο οργανισμό διατροφής που παράγεται στις παγκόσμιες γεωργικές εγκαταστάσεις.
Κοινός τόπος του Συνεταιρισμού και των ομιλητών είναι η προστασία των ίδιων των παραγωγών, των καταναλωτών αλλά και του φυσικού περιβάλλοντος, με τους αγρότες – καλλιεργητές να βρίσκονται στο επίκεντρο των εξελίξεων.