Εκδήλωση για την “Γαλλοφωνία και τον Ουμανισμό”

Το Σάββατο 17 Μαρτίου στην Ελληνογαλλική Σχολή

Εκδήλωση για την “Γαλλοφωνία και τον Ουμανισμό” («La Francophonie au service de l’ Humanisme»), θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 Μαρτίου στις 7:00 μ.μ. στο θέατρο της Ελληνογαλλικής Σχολής.

Ομιλητές, θα είναι : Αστέριος Αργυρίου, καθηγητής του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου, Δημήτριος Παντελοδήμος, καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Δημήτριος Καραμπερόπουλος, διδάκτωρ της Ιστορίας της Ιατρικής, παιδίατρος, Πρόεδρος της Επιστημονικής «Εταιρείας Φερών Βελεστίνου, Ρήγα», Μιχάλης Ζουμπουλάκης, καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Ζέττα Μακρή, δικηγόρος πρώην Υφυπουργός Υγείας, Χρύσα Δραντάκη, Ιστορικός Τέχνης.

Συντονίζει η Μαρία Τσακνάκη Γαβαλά, καθηγήτρια Ξένων Γλωσσών, Πρόεδρος Ελληνογαλλικού Συνδέσμου Βόλου.
Διοργανωτές, είναι η Ελληνογαλλική Σχολή Βόλου, το Δημοτικό Σχολείο “Άγιος Ιωσήφ”, ο Σύλλογος Αποφοίτων Ελληνογαλλικής Σχολής, ο Ελληνογαλλικός Σύνδεσμος Βόλου και ο Σύνδεσμος Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας Δευτερ/θμιας Εκπαίδευσης.

Στην έναρξη της εκδήλωσης, θα γίνει εισήγηση – χαιρετισμός από τον Γενικό Πρόξενο της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη και Διευθυντή του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης κ. Philippe Ray, υπό την αιγίδα του οποίου γίνεται η εκδήλωση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.