Εκδηλώσεις απ΄την Ενωτική Αριστερή Συνεργασία

Με τον τίτλο “1917 – Η επανάσταση που άλλαξε τον κόσμο»

«1917 – η επανάσταση που άλλαξε τον κόσμο»… 100 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τη διπλή Ρωσική Επανάσταση το Φλεβάρη και τον Οκτώβρη του 1917. Η Ρωσική Επανάσταση άλλαξε ριζικά τον κόσμο. Για πρώτη φορά στην ιστορία οι καταπιεζόμενες τάξεις, οι εργάτες, οι αγρότες, ο φτωχός λαός, ανέτρεψαν τον καπιταλισμό, έβαλαν τέλος στον πόλεμο και πήραν την εξουσία και τη μοίρα στα δικά τους χέρια με σκοπό να δημιουργήσουν μια δίκαιη κι ανθρώπινη κοινωνία.

Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι, η νεολαία, τα λαϊκά στρώματα της κοινωνίας έχουν να διδαχθούν πολύτιμα μαθήματα από την Επανάσταση του 1917. Με ποιο τρόπο το μαζικό επαναστατικό κίνημα του 1917 κατάφερε να ανατρέψει την εξουσία του Τσάρου και του κεφαλαίου; Τι είδους εξουσία και τι κοινωνία γέννησε; Τι αλλαγές έφερε η εργατική εξουσία στην καθημερινή ζωή των εργαζομένων, των αγροτών, της νεολαίας, των γυναικών, των καταπιεσμένων κοινωνικών ομάδων και εθνοτήτων; Για ποιους λόγους η εργατική δημοκρατία εκφυλίστηκε σε ένα γραφειοκρατικό, αυταρχικό καθεστώς και για ποιους λόγους κατέρρευσε; Ποια είναι τα χρήσιμα συμπεράσματα για τους αγώνες του σήμερα;

Αυτά τα ερωτήματα θα βρεθούν στο επίκεντρο των εκδηλώσεων που διοργανώνει και σας προσκαλεί η Ενωτική Αριστερή Συνεργασία Μαγνησίας με τίτλο: «1917 – η επανάσταση που άλλαξε τον κόσμο»:

Σάββατο 14 Οκτωβρίου, 7:30μμ: προβολή του ντοκιμαντέρ «Από τον Τσάρο στον Λένιν» Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, κτ. Παπαστράτου (παραλία) στην αίθουσα Μ στο ισόγειο.

Σάββατο 21 Οκτωβρίου, 7:00μμ – συζήτηση με τους: Σεραφείμ Σεφεριάδη, αν. καθηγητή Πολιτικών Επιστημών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και Λεωνίδα Βατικιώτη, οικονομολόγο-δημοσιογράφο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, κτ. Παπαστράτου (παραλία) στην αίθουσα Μ στο ισόγειο

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.