Εκλογές στο ΤΕΕ στις 3 Νοεμβρίου

Στις 3 Νοεμβρίου 2019, θα γίνουν οι εκλογές για την ανάδειξη αιρετών μελών οργάνων του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν δήλωση υποψηφιότητας μέχρι την 16:00 ώρα της 24ης Σεπτεμβρίου 2019.
Σύμφωνα με την προκήρυξη των εκλογών, που υπογράφει ο πρόεδρος Γιώργος Στασινός και αναρτήθηκε στη «Διαύγεια», από τη διαδικασία θα εκλεγούν τα 155 αιρετά Μέλη της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ με γεωγραφική κατανομή. Από το Τμήμα Μαγνησίας του ΤΕΕ θα εκλεγούν τρία μέλη.
Εκτός από την κεντρική αντιπροσωπεία του ΤΕΕ, στις 3 Νοεμβρίου θα εκλεγούν οι Επιστημονικές Επιτροπές Ειδικοτήτων των Μελών του ΤΕΕ. 1) Πολιτικών Μηχανικών, 2) Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, 3) Μηχανολόγων Μηχανικών, 4) Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, 5) Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών, 6) Χημικών Μηχανικών, 7) Μηχανικών Μεταλλείων – Μεταλλουργών, 8) Ναυπηγών Μηχανικών και 9) Ηλεκτρονικών Μηχανικών, 10) Μηχανικών Χωροταξίας Πολεοδομίας & Ανάπτυξης, 11) Μηχανικών Περιβάλλοντος, 12) Μηχανικών Ορυκτών Πόρων και 13) Μηχανικών Παραγωγής & Διοίκησης, οι οποίες αποτελούνται από πέντε (5) Μέλη η καθεμία. Τα ψηφοδέλτια όμως για κάθε Επιστημονική Επιτροπή μπορεί να περιλαμβάνουν μέχρι οκτώ (8) υποψηφίους.
Τέλος, θα εκλεγούν τα τέσσερα αιρετά Μέλη του Ανώτατου Πειθαρχικού Συμβουλίου Μελών του ΤΕΕ με ισάριθμους αναπληρωματικούς. Το περιφερειακό τμήμα του ΤΕΕ Μαγνησίας θα εκλέξει τα αιρετά μέλη της Αντιπροσωπείας που θα είναι 47 τον αριθμό με το ανώτατο όριο σταυρών να είναι 16.
Οι εκλογές θα γίνουν την Κυριακή 3 Νοεμβρίου από τις 8:00 το πρωί μέχρι τις 7:00 το βράδυ και στη Μαγνησία προβλέπεται να λειτουργήσουν τέσσερα εκλογικά τμήματα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.