Εκπαιδευτική επίσκεψη του Γυμνασίου και ΛΤ Ευξεινούπολης στη Βουλή και στο Υπ. Παιδείας

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών επισκέψεων των σχολείων στη Βουλή των Ελλήνων οι μαθητές της Α, Β Λυκείου και Γ Γυμνασίου του Γυμνασίου και Λυκειακών Τάξεων Ευξεινούπολης είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν διήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα στις 24 και 25 Νοεμβρίου. Την πρώτη ημέρα σε προγραμματισμένη εκπαιδευτική  επίσκεψη, στο Υπουργείο Παιδείας, η Υφυπουργός κ. Ζέττα Μακρή, υποδέχτηκε τους μαθητές και εκπαιδευτικούς στο Υπουργείο και συνομίλησε μαζί τους.  Ομάδα μαθητών του Λυκείου που συμμετέχουν στην εφημερίδα του σχολείου, οργάνωσαν και μια συνέντευξη με την Υφυπουργό.

Επίσης είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν  και τον Γενικό Γραμματέα του Υπ. Παιδείας κ. Α. Κόπτση  και  να συνομιλήσουν για λίγο  μαζί του.

Στη συνέχεια οι μαθητές επισκέφτηκαν το Κέντρο Επιστήμης και Τεχνολογίας Ίδρυμα Ευγενίδου, όπου συμμετείχαν σε διάφορα  πειράματα και μετά επισκέφτηκαν το Κέντρο Πολιτισμού  Ίδρυμα  Σταύρος Νιάρχος.

Τη δεύτερη ημέρα της επίσκεψης  ξεναγήθηκαν στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο, περπάτησαν στους κήπους στο Ζάππειο και επισκέφτηκαν τη Βουλή των Ελλήνων. Εκεί στην αίθουσα της ολομέλειας  ξεναγήθηκαν και ένιωσαν για λίγο μικροί βουλευτές. Τους καλωσόρισαν οι βουλευτές  Μαγνησίας  κ. Α. Μεϊκόπουλος και κ. Α. Παπανάτσιου  και ο κ. Κ. Τσαγκλιώτης, εκπρόσωπος της Υφυπουργού Παιδείας κ. Ζ. Μακρή. Στην μεγαλοπρεπή αίθουσα  «Ελευθέριος  Βενιζέλος» θαύμασαν την υπέροχη έκθεση για το  21 «Αντικρίζοντας την Ελευθερία! Στη Βουλή Των ελλήνων Δύο Αιώνες μετά». Οι μαθητές  επέστρεψαν  από το εκπαιδευτικό διήμερο στην Αθήνα γεμάτοι με  πλούσιες εμπειρίες.

Επίσης οι μαθητές της Α και Β Γυμνασίου επισκέφτηκαν και ξεναγήθηκαν στη Βουλή των Ελλήνων  και στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο την Παρασκευή 25/11/22.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Η εφημερίδα Μαγνησία και το magnesianews.gr είναι δίπλα στον Πολίτη.

Στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες που αφορούν τη γειτονιά σου και τον τόπο μας.