Ελέγχους στο νερό του Βόλου και ενημέρωση των πολιτών ζητούν οι γιατροί της Μαγνησίας

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
«Η δημόσια υγεία είναι αδιαπραγμάτευτη»

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας αναφορικά με το νερό, επισημαίνοντας πως η δημόσια υγεία είναι αδιαπραγμάτευτη. Δίνει οδηγίες χρήσης του νερού στους πολίτες και ζητά άμεσα επαναλαμβανόμενους ελέγχους και διαρκή ενημέρωση για την ποιότητα του νερού από τη ΔΕΥΑΜΒ, όπως συμβαίνει σε όλες τις θεσσαλικές πόλεις.

Όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή του «Σύμφωνα με τον ΠΟΥ (Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας) και την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, με την οποία είναι εναρμονισμένη και η Ελληνική νομοθεσία, νερό πόσιμο είναι το κατάλληλο για ανθρώπινη χρήση και μη πόσιμο το ακατάλληλο για ανθρώπινη χρήση.

Στον όρο ανθρώπινη χρήση περιλαμβάνεται η πόση, η προσωπική υγιεινή (λουτρό), το μαγείρεμα καθώς και το πλύσιμο των μαγειρικών σκευών.

Το ” μη κατάλληλο για ανθρώπινη χρήση” μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πλύσιμο μαγειρικών σκευών και προσωπική υγιεινή μόνο μετά από βράσιμο για 3 λεπτά και αφού πρώτα κρυώσει.

Σε καμία περίπτωση για πόση ή μαγείρεμα. Η χλωρίωση του νερού είναι αποτελεσματική στο 95% των μικροβίων και παρασίτων.

Ο ΙΣΜ τονίζει ότι οι έλεγχοι του νερού του Βόλου πρέπει να ολοκληρωθούν άμεσα να είναι επαναλαμβανόμενοι από πολλά σημεία του δικτύου και ότι πρέπει να υπάρχει διαρκής ενημέρωση των πολιτών για την ποιότητα του νερού από την ΔΕΥΑΜΒ (όπως ακριβώς συμβαίνει και στις υπόλοιπες πόλεις της Θεσσαλίας).

Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ  ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ».

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.