ΕΛΜΕ: Ναι στη μάσκα αλλά να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών ανά αίθουσα

Η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Μαγνησίας Μαρία Γιαννουλή
Δύσκολη η σχολική χρονιά, να παρθούν όλα τα μέτρα προστασίας, ζήτησε η Μ. Γιαννουλή

Έτοιμοι δηλώνουν οι καθηγητές για το άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα, και, παρά τις κινήσεις της τελευταίας στιγμής, εκτιμάται ότι θα υπάρχει το υγειονομικό υλικό και καθαρίστριες στα σχολεία.
Η Μαρία Γιαννουλή πρόεδρος ΕΛΜΕ Μαγνησίας, μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Ηλία Κουτσερή και είπε ότι μεγάλη αγωνία και προβληματισμός διακατέχει τους εκπαιδευτικούς, ενόψει του ανοίγματος των σχολείων τη Δευτέρα, καθώς η φετινή χρονιά ξεκινάει εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού και πρέπει να ληφθούν μέτρα προστασίας για τους μαθητές και τους ίδιους.
Η Μαρία Γιαννουλή, είπε ότι τα πράγματα θα είναι δύσκολα και το συνδικαλιστικό όργανο των καθηγητών ζητά να παρθούν όλα τα μέτρα προστασίας, με το απαραίτητο υγειονομικό υλικό και το προσωπικό καθαριότητας.
Η αντιδήμαρχος Παιδείας, με την οποία μίλησε προ ημερών η πρόεδρος της ΕΛΜΕ, διαβεβαίωσε ότι μέχρι χθες Παρασκευή οι καθαρίστριες θα βρισκόταν στα σχολεία και τη Δευτέρα θα είναι όλα έτοιμα.
Οι καθηγητές είναι προβληματισμένοι από τον αριθμό των μαθητών στις τάξεις και η ΕΛΜΕ ζήτησε από τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που υπάρχουν σχολεία με επιπλέον αίθουσες να χρησιμοποιηθούν για να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών ανά αίθουσα. Το πρόβλημα ωστόσο είναι ότι σε πολύ λίγα σχολεία υπάρχουν επιπλέον αίθουσες.
Αναφορικά με την πρόσληψη καθηγητών, η κα Γιαννουλή είπε ότι ήρθαν φέτος αρκετοί αναπληρωτές, ωστόσο υπάρχουν ακόμη κενά που η ΕΛΜΕ ζητάει να καλυφθούν όλες οι ανάγκες.
Η συνδικαλίστρια εκτίμησε, ότι όλα όσα γίνονται την τελευταία στιγμή από το υπουργείο, έπρεπε να έχουν γίνει από το καλοκαίρι και τόνισε ότι οι καθηγητές ζητούν να ανοίξουν τα σχολεία και οι ίδιοι θα δώσουν ό,τι μπορούν για να γίνουν όλα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Κάλεσε δε ακόμη και τα παιδιά να φορούν την μάσκα, γιατί σώζει ζωές.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.