Έκτακτο Δελτίο Πρόγνωσης Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων – Ιδιαίτερο προειδοποιητικό σήμα (Κόκκινη Προειδοποίηση), εξέδωσε η ΕΜΥ, το οποίο έχει ισχύ από σήμερα Πέμπτη 2 έως την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με το δελτίο, σήμερα, Πέμπτη αναμένονται από το μεσημέρι και κατά διαστήματα μέχρι και το βράδυ στη Θεσσαλία και τις Σποράδες ισχυρές βροχές, καταιγίδες και τοπικές χαλαζοπτώσεις.
Στο πλαίσιο αυτό, όπως σημειώνεται από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίαςέχουν τεθεί σε αυξημένη ετοιμότητα και επιφυλακή όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες και φορείς της Περιφέρειας για την πρόληψη και άμεση αντιμετώπιση πιθανών συνεπειών από τα καιρικά φαινόμενα, αλλά και για την ενημέρωση του κοινού και για τη λήψη των αναγκαίων μέτρων.
Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας, σύμφωνα με τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Διαβάστε τις οδηγίες αναλυτικά στο magnesianews.gr.
Πληρ. στα τηλέφωνα της Αυτοτελούς Δνσης Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Θεσσαλίας: 2413511302 και 2413511309
Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου:
«Έρχονται ισχυρές βροχές»
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Πρόγνωσης Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της ΕΜΥ/ΕΜΚ, προβλέπονται ισχυρές βροχές, καταιγίδες και τοπικές χαλαζοπτώσειςστη Θεσσαλία και τις Σποράδες από το μεσημέρι της Πέμπτης και κατά διαστήματα μέχρι το βράδυ.
Γι’ αυτό συστήνεται στους ιδιοκτήτες και κυβερνήτες μικρών σκαφών να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλούς πρόσδεσης και να μην αποπλεύσουν κατά το χρόνο ισχύος του δελτίου. Επίσης, οικολυμβητές συστήνεται να αποφύγουν τη λήψη θαλασσίου λουτρού, ενώ οι Ναυταθλητικοί και Αλιευτικοί σύλλογοι, παρακαλούνται για την ενημέρωση των μελών τους. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου (τηλ: 2421353800 & 108).






























