Ενισχύσεις στην Αλόννησο για θεομηνία και λειψυδρία

Με 170.000 ευρώ και άλλα 80.000 ευρώ αντίστοιχα

Έκτακτη οικονομική ενίσχυση 530.000 ευρώ αποφασίστηκε για Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης αποκλειστικά για την επιδιόρθωση ζημιών που προκλήθηκαν στα δίκτυα και τις υποδομές των Δήμων, λόγω των φυσικών καταστροφών, με 170.000 ευρώ να πηγαίνουν στην Αλόννησο για τον ίδιο λόγο, καθώς και 80.000 ευρώ πάλι στον Δήμο Αλοννήσου για αποκατάσταση δικτύων ύδρευσης και αντιμετώπιση της λειψυδρίας, που εγκρίθηκαν από τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη.

Πιο συγκεκριμένα, η οικονομική ενίσχυση γίνεται με χρέωση του λογαριασμού του ΥΠΕΣ από το έργο «Πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες στους Ο.Τ.Α. Α’ και Β’ βαθμού της χώρας», που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για αυτούς τους λόγους. Σε αυτά, η αναλογία για την Αλόννησο είναι 170.000 ευρώ .

Παράλληλα όμως, εγκρίθηκε η επιχορήγηση συνολικού ύψους 80.000 ευρώ στο Δήμο Αλοννήσου, αποκλειστικά για τη χρηματοδότηση των αναγκαίων ενεργειών αποκατάστασης των δικτύων ύδρευσης, για την αντιμετώπιση του φαινομένου της λειψυδρίας, με χρέωση του αντίστοιχου λογαριασμού του ΥΠΕΣ, που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για αυτούς τους λόγους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.