Ένταξη της Σκοπέλου στους «Μικρούς Νησιωτικούς δήμους» ζητά ο Αθ. Λιούπης

Αναφορά στον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Π. Θεοδωρικάκο, με θέμα «Υπόμνημα των Δημάρχων ΚΥΘΗΡΩΝ, ΜΗΛΟΥ, ΣΚΟΠΕΛΟΥ, ΣΠΕΤΣΩΝ και ΠΟΡΟΥ για την τροποποίηση του Ν.3852/10», απέστειλε ο βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ. Αθ. Λιούπης. Όπως τονίζεται, «Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Καταθέτω ως αναφορά, το ακόλουθο κοινό υπόμνημα των Δημάρχων ΚΥΘΗΡΩΝ, ΜΗΛΟΥ, ΣΚΟΠΕΛΟΥ, ΣΠΕΤΣΩΝ, ΠΟΡΟΥ και σας παρακαλώ να δείτε προσεκτικά το αίτημά τους, καθότι είναι οι μοναδικοί πέντε Νησιωτικοί Δήμοι με πληθυσμό μεταξύ 3.500 και 5.000 κατοίκων. Με το έγγραφό τους επισημαίνουν, ότι έχουν ενταχθεί στην κατηγορία «ΜΕΓΑΛΟΙ ΚΑΙ ΜΕΣΑΙΟΙ ΔΗΜΟΙ», ενώ με βάση τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά αυτών των Δήμων, το ορθό θα ήταν να ανήκουν στη κατηγορία «ΜΙΚΡΟΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΟΙ ΔΗΜΟΙ».
Ζητούν, να διερευνήσετε τη δυνατότητα τροποποίησης των εδαφίων (ε) και (στ) της παρ.1 του άρθρου 2Α του Ν.3852/10 και την υπαγωγή τους στην κατηγορία «ΜΙΚΡΟΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΟΙ ΔΗΜΟΙ», καθώς η υπαγωγή τους σε αυτή την κατηγορία θα επιφέρει δικαιότερη μεταχείρισή τους από την Πολιτεία.
Κατόπιν των ως άνω, σας ζητώ να λάβετε υπόψιν σας το ανωτέρω έγγραφο και να με ενημερώσετε για τις ενέργειες στις οποίες προτίθεστε να προβείτε».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.