Έντονο το πρόβλημα των πλειστηριασμών και για αγρότες του Πηλίου

Επισημάνθηκε στη συγκέντρωση έξω από την Εφορία Σωματείων και φορέων

Έντονο είναι το πρόβλημα με πλειστηριασμών και για τους αγρότες του Πηλίου, που κινδυνεύουν να χάσουν τα χωράφια τους, τα σπίτια και τα εργαλεία τους, λόγω οφειλών προς τις τράπεζες, όπως επισημάνθηκε στη σημερινή συγκέντρωση έξω από την Εφορία του Βόλου εκπροσώπων Σωματείων και φορέων, με αφορμή την έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.
Η συγκέντρωση ήταν μικρή σε όγκο και αντιπροσωπεία των εκπροσώπων Σωματείων παρέδωσε ψήφισμα κατά των πλειστηριασμών στον προϊστάμενο της ΔΟΥ Βόλου.

«Το μήνυμα που στέλνουμε πρώτη μέρα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών είναι ένα: Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», δήλωσε ο Βάιος Κομνηνός πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ζαγοράς.
Ο αγρότης κάλεσε μικρομεσαίους, αυτοαπασχολούμενους και φτωχούς να μη δεχτούν και να αντιπαλέψουν τους πλειστηριασμούς και ειδικά τους ηλεκτρονικούς. «Είναι άδικο και δεν φταίνε αυτοί γι’ αυτό που συμβαίνει, έχασαν τις δουλειές τους και τα χωράφια μέσα στην κρίση», ανέφερε.
Σύμφωνα με τον κ. Κομνηνό, το πρόβλημα των πλειστηριασμών είναι πολύ έντονο στους αγρότες, αν και σε κλειστές κοινωνίες δεν πολυακούγονται, γιατί είναι όλοι υπερήφανοι. «Απ’ ότι γνωρίζω, είναι έντονο το πρόβλημα και υπάρχουν αγρότες που κινδυνεύουν να χάσουν τα χωράφια, τα σπίτια και τα εργαλεία τους», τόνισε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ζαγοράς.


Διαμαρτυρία και αλληλεγγύη
Ο Δημήτρης Μαργιετάκης πρόεδρος του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, τόνισε ότι με τη συγκέντρωση μια σειρά Σωματεία, Αγροτικοί Σύλλογοι και φορείς διαμαρτυρόμαστε για την τραγική κατάσταση που υπάρχει και διογκώνεται τον τελευταίο καιρό σε σχέση με τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.
«Τα τελευταία χρόνια γίναμε μάρτυρες της πιο σκληρής επίθεσης του κεφαλαίου στα φτωχά εργατικά λαϊκά στρώματα, με δυσβάστακτους φόρους και χαράτσια, λουκέτα σε επιχειρήσεις, απολύσεις και διόγκωση τη ανεργίας, μειώσεις μισθών και συντάξεων, που έχουν κάνει. Όλα αυτά έχουν κάνει αδύνατο για πάρα πολύ κόσμο να ανταπεξέλθει σε δάνεια που έχει πάρει τα οποία κοκκινίζουν και δεν έχει καμία ευθύνη ο κόσμος αυτός», τόνισε.
Σύμφωνα με τον κ. Μαργιετάκη, ενώ τον Οκτώβριο 2017 γινόντουσαν 900 κατασχέσεις λογαριασμών την ημέρα, σήμερα γίνονται 6.000 κατασχέσεις λογαριασμών ημερησίως και απαιτείται να ζωντανέψουν τα σωματεία, οι σύλλογοι αλληλεγγύη, να μην κάθεται ο κόσμος, αλλά να βγει και να διαμαρτυρηθεί. Όπως είπε, η μόνη λύση ο κοινός αγώνας και η αλληλεγγύη για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση και ο κόσμος πρέπει να αντιδράσει στο βαθμό της επίθεσης που γίνεται.

Στόχος 10.000 πλειστηριασμοί
Τέλος, ο Θανάσης Κοντονίνας πρόεδρος των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ-ΤΑΕ, δήλωσε ότι στόχος των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών που ξεκινούν σήμερα είναι το 2018 να γίνουν 10.000, ενώ από 1ης Μαΐου ξεκινούν και οι πλειστηριασμοί για χρέη προς την Εφορία και στους ασφαλιστικούς οργανισμούς. Το τελευταίο αφορά ένα πρόβλημα των συνταξιούχων του ΤΑΕ με ανθρώπους που χρωστούν, χωρίς να φταίνε και θα τους πάρουν τα σπίτια χωρίς να το καταλάβουν.
«Είμαστε αγανακτισμένοι. Έχουμε πληρώσει τις εισφορές και πρέπει να τις ξαναπληρώσουμε, διότι ακόμη και για 500 € θα βγάλουν το σπίτι μας στο σφυρί», υπογράμμισε πρόεδρος των συνταξιούχων ΟΑΕΕ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.