Επένδυση επισκευής αεροσκαφών στον Αλμυρό, ύψους 20 εκ. ευρώ με 150 εργαζόμενους

Επαφές με τους επενδυτές είχε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, όπως δήλωσε στο Marconi 96,1

Ενημερωτική επαφή με επενδυτικό fund το οποίο σχεδιάζει να δημιουργήσει μονάδα συντήρησης και επισκευής αεροσκαφών, δίπλα στο Αεροδρόμιο Κ.Ελλάδος στη Ν.Αγχίαλο, αποκάλυψε ότι είχε πρόσφατα ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Marconi 96,1 και τον Γιώργο Κουμιώτη. Όπως δήλωσε ο κ. Αγοραστός πρόκειται για μια επένδυση ύψους περίπου 20 εκ. ευρώ η οποία θα δημιουργήσει παράλληλα και 150 θέσεις εργασίας στην περιοχή, κάτι που αποτελεί σημαντική είδηση για τη Μαγνησία η οποία πλήττεται από την αποβιομηχάνιση τα τελευταία χρόνια. Οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές έχουν προχωρήσει ήδη τις διαδικασίες και έχουν συνάψει προσύμφωνα για την αγορά εκτάσεως περίπου 40 στρεμμάτων, όπου θα κατασκευαστεί η μονάδα και η οποία συνορεύει με το αεροδρόμιο της Ν.Αγχιάλου. Επίσης έχουν κατατεθεί προς έγκριση στην αρμόδια Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας τα σχέδια της επένδυσης. Η μονάδα θα έχει αντικείμενο την συντήρηση και επισκευή επιβατικών αεροσκαφών όλων των τύπων, κάτι που αναμένεται θα τραβήξει το ενδιαφέρον των εταιριών και για την ανάπτυξη μεταφορικού έργου από και προς την Κεντρική Ελλάδα.
Όπως είπε ο περιφερειάρχης, η επένδυση αυτή θα αναβαθμίσει σημαντικά τον ρόλο του αεροδρομίου της Ν.Αγχιάλου, ενώ απώτερος στόχος είναι να αυξηθούν και τα δρομολόγια από και προς αυτό και να αυξηθεί η επιβατική κίνηση.

Marketing plan για τον τουρισμό της Θεσσαλίας
Στο πλαίσιο της αναβάθμισης του ρόλου του αεροδρομίου και της τουριστικής ανάπτυξης της Θεσσαλίας, θα παρουσιαστεί εντός του Νοεμβρίου ένα σχέδιο μάρκετινγκ, το οποίο θα γίνει με τη σύμπραξη όλων των φορέων του τουρισμού με τον Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) και θα χρηματοδοτηθεί από την 3Ε. Το σχέδιο αυτό θα παρέχει τεχνογνωσία και τα κατάλληλα εργαλεία σε όλους τους φορείς του τουρισμού, για την ενδυνάμωση και προώθηση του περιφερειακού τουριστικού προϊόντος με στόχο την περιφερειακή τουριστική ανάπτυξη.

Σύνδεση Βόλου-Σμύρνης
Ο κ. Αγοραστός ερωτήθηκε από τον Γ.Κουμιώτη και για το θέμα του Ε65 λέγοντας πως «η ολοκλήρωση του δρόμου απαιτεί καινούρια χάραξη από τα Τρίκαλα μέχρι την Εγνατία. Μόλις ολοκληρωθεί αυτό θα έχουμε σύνδεση της Ηγουμενίτσας με το λιμάνι του Βόλου. Τότε θα είμαι έτοιμος να πάω με επιχειρήματα στην Άγκυρα για να ανοίξουμε το πορθμείο σύνδεσης του Βόλου με τη Σμύρνη» κάτι που αποτελεί διεκδίκηση του ΟΛΒ και του Επιμελητηρίου Μαγνησίας τα τελευταία χρόνια.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.