Επισκέψεις Ζ. Μακρή στο Νηπιαγωγείο Αϊδινίου και στο ΕΠΑΛ Αλμυρού

Η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και βουλευτής Ν. Μαγνησίας Ζέττα Μ. Μακρή στο πλαίσιο των επισκέψεών της σε σχολικές μονάδες της Μαγνησίας βρέθηκε στο Νηπιαγωγείο Αϊδινίου και στο ΕΠΑΛ Αλμυρού.

Η κα Μακρή, στην τρίτη κατά σειρά επίσκεψή της στο Νηπιαγωγείο Αϊδινίου, παρακολούθησε, με ιδιαίτερη χαρά, τις προετοιμασίες της αποκριάτικης γιορτής των μικρών μαθητριών και μαθητών, που της παρουσίασαν δρώμενα αφιερωμένα στην Αποκριά και τα έθιμά της με πολύ χορό, τραγούδι και παιχνίδια.

Στη συνέχεια, τα παιδιά παρέδωσαν στην Υφυπουργό Παιδείας μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής από τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του προαυλίου του σχολείου τους. Από το δικό τους πάρκο κυκλοφοριακής εκπαίδευσης, οι μαθητές εξήγησαν στην κα Μακρή τους κανόνες οδικής συμπεριφοράς και της μίλησαν για τα σήματα κυκλοφορίας με επεξηγήσεις και παραδείγματα, σε μια παρουσίαση που θα καμάρωνε κάθε εκπαιδευτής.

Μετά την επίσκεψη της Υφυπουργού Παιδείας στο Νηπιαγωγείο Αϊδινίου, σειρά είχε το ΕΠΑΛ Αλμυρού. Αφορμή για την επίσκεψη της Υφυπουργού στάθηκε η εγκατάσταση ανελκυστήρα στο σχολικό συγκρότημα, μια δωρεά της εταιρείας SOVEL, που ανταποκρίθηκε στο αίτημα του σχολείου και φρόντισε για την προμήθεια και την τοποθέτηση του ανελκυστήρα.

Η ιδιωτική πρωτοβουλία συνδράμει, για δεύτερη φορά, το ΕΠΑΛ Αλμυρού μετά την δωρεά κλιματιστικών από τον Πέτρο Μαχά, τον περασμένο Οκτώβριο.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας της στο ΕΠΑΛ Αλμυρού, η κα Μακρή συνομίλησε με τη διεύθυνση, τους εκπαιδευτικούς και τον πρόεδρο του δεκαπενταμελούς ενώ η επίσκεψη της Υφυπουργού Παιδείας ολοκληρώθηκε με μια ανοιχτή συζήτηση στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου με όλα τα παιδιά του ΕΠΑΛ Αλμυρού. Με άκρως εύστοχες ερωτήσεις, σχόλια και προτάσεις από την σχολική κοινότητα προς την κα Μακρή και με αναλυτικές απαντήσεις από την ίδια ανανεώθηκε η επικοινωνία μέχρι την επόμενη συνάντηση στο άμεσο διάστημα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.