«Επιθέσεις στους μισθούς και στα δικαιώματά μας»

Όπως τονίζει το Σωματείο Επισιτισμού-τουρισμού Μαγνησίας

Με αφορμή την επανεκκίνηση, από χθες Δευτέρα, των επιχειρήσεων Επισιτισμού -Τουρισμού, η διοίκηση του Σωματείου εργαζομένων στον κλάδο, «εύχεται πρώτα από όλα σε όλους τους συναδέλφους μας να είναι υγιείς και να συνεχίσουν να τηρούν τα υγειονομικά μέτρα προφύλαξης των ιδίων, καθώς και τους υγειονομικούς όρους λειτουργίας των καταστημάτων στα οποία εργάζονται.
Ιδιαιτέρως, όμως, η Διοίκηση απευθύνεται στους συναδέλφους, καλώντας τους να θωρακίσουν την επιστροφή αυτή στην εργασία τους μέσα από την συνεχή και άμεση επικοινωνία τους με το Σωματείο μας, προκειμένου ΜΑΖΙ να αντιμετωπίσουμε τα πολλά και πολύ σημαντικά εργασιακά προβλήματα, που θα βρούμε μπροστά μας.
Όλοι γνωρίζουμε ότι στους δυόμισυ αυτούς μήνες, που οι επιχειρήσεις τουρισμού και εστίασης μπήκαν σε υποχρεωτική υγειονομική και νομοθετική καραντίνα, οι εργαζόμενοι υπέστησαν πρωτοφανή οικονομική ζημιά, φθάνοντας, οι περισσότεροι, ακόμη και στα έσχατα όρια της πείνας.
Τα φιλοδωρήματα «στήριξης», που εξήγγειλε η κυβέρνηση, κυρίως, όμως τα νομοθετικά δώρα στους εργοδότες, για να προχωρούν, και με τη βούλα, του νόμου, πλέον, σε απολύσεις, αλλαγές και καταστρατηγήσεις των εργασιακών μας σχέσεων, όχι μόνο δεν εγγυώνται την ομαλή επιστροφή του κλάδου μας στην κανονικότητα, αλλά, αντιθέτως, ανοίγουν την «κερκόπορτα», για ακόμη περισσότερες επιθέσεις στους μισθούς και στα δικαιώματά μας.
Για το λόγο αυτό, καλούμε όλους τους συναδέλφους, να αποβάλουν τον φόβο, να μην υποκύπτουν σε εκβιασμούς, και να αναφέρουν αμέσως στο Σωματείο μας κάθε εργοδοτική αυθαιρεσία, ώστε αυτή να αντιμετωπίζεται, σύμφωνα με όσα προβλέπουν οι Νόμοι.
Οι πάντες γνωρίζουν ότι και τις μικρές, κυρίως, όμως τις μεγάλες επιχειρήσεις, που πλουτίζουν απ’ τον ιδρώτα μας, εμείς, με την εργασιακή προσφορά και ικμάδα μας, τις κρατάμε ψηλά. Η προσφορά μας αυτή, λοιπόν, δικαιούμαστε και πρέπει να μας αναγνωρισθεί και από την κυβέρνηση και απ’ τους εργοδότες.
Κανένα υγειονομικό πρόσχημα και καμιά ψευδομέριμνα, για τη στήριξη του όντως πληττόμενου Τουρισμού, δεν θα μας κάνει ανεκτικούς στην ασυδοσία».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.