«Επιβεβλημένη η, με κάθε τρόπο, στήριξη του τουριστικού προϊόντος του Νοτίου Πηλίου»

Στην ανάγκη στήριξης του τουριστικού προϊόντος του Νοτίου Πηλίου αναφέρονται σε νέα τους ανακοίνωση ο επικεφαλής, Μιλτιάδης Παπαδημητρίου, και οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης Νέα Αρχή για τον Τόπο μας.

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, το τελευταίο διάστημα είναι έκδηλη και διαρκώς αυξανόμενη η ανησυχία που μεταφέρουν οι επιχειρηματίες του τουρισμού, που δραστηριοποιούνται στον δήμο Νοτίου Πηλίου, καθώς η κίνηση και οι κρατήσεις παραμένουν σε υποτονικούς ρυθμούς, όπως για παράδειγμα συμβαίνει με το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος που άλλοτε η πληρότητα άγγιζε το 100%.
Το ίδιο αβέβαια είναι η κατάσταση και για το υπόλοιπο του καλοκαιριού, καθώς δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες για την προβολή του τουριστικού προϊόντος, μετά τα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει οι εικόνες των περσινών καταστροφών και η ασάφεια αναφορικά με την ποιότητα των θαλάσσιων υδάτων, εντός Παγασητικού.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται:

«Το τελευταίο διάστημα αυξάνονται οι φωνές ανησυχίας, των οποίων γινόμαστε αποδέκτες, από επιχειρηματίες του τουρισμού στην περιοχή μας, οι οποίοι ζητούν να υπάρξει η μέγιστη δυνατή δραστηριοποίηση από όλους τους παράγοντες του Δήμου, προκειμένου να σωθεί, ότι μπορεί από την φετινή τουριστική περίοδο.

Όπως χαρακτηριστικά μας μεταφέρουν, τις προηγούμενες χρονιές, οι κρατήσεις σε περιόδους, όπως αυτή του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος, άγγιζαν το 100%, πράγμα που σίγουρα δεν συμβαίνει φέτος, ενώ έκδηλη είναι η ανησυχία και για το υπόλοιπο του καλοκαιριού, καθώς η πορεία των κρατήσεων παραμένει υποτονική, χωρίς να υπάρχει η προοπτική να αλλάξει κάτι δραματικά το επόμενο διάστημα.
Τα αίτια για αυτή την κατάσταση, όπως μας επισημαίνουν, είναι οι εικόνες από τις καταστροφές των περσινών πλημμυρών, καθώς και η ασάφεια που καλλιεργείται αναφορικά με την αποκατάσταση της προσβασιμότητας και των καταστροφών στις τουριστικές περιοχές του Δήμου, αλλά και της ποιότητας των υδάτων.

Παράλληλα, για την διαμορφωθείσα κατάσταση, επιρρίπτουν ευθύνες και στη δημοτική αρχή για την ελλιπέστατη, έως ανύπαρκτη θα προσθέσουμε εμείς, εκστρατεία προβολής του τουριστικού προϊόντος του Δήμου μας, κάτι που θα περίμενε κανείς να αποτελεί πρώτη προτεραιότητα τη δεδομένη στιγμή.

Με βάση τη διαμορφωθείσα αυτή κατάσταση, και την ανάγκη ενημέρωσης των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου, αλλά και ανθρώπων του τουρισμού, θεωρούμε επιβεβλημένη την σύγκλιση από τον κ. Μιτζικό έκτακτης ειδικής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, προκειμένου να ενημερώσει για την πορεία των έργων αποκατάστασης, ειδικά, στις τουριστικές περιοχές του Δήμου, καθώς και για τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί ή προτίθεται να προβεί για να ενημερώσει την κοινή γνώμη για την αρτιότητα του φυσικού περιβάλλοντος του Δήμου μας, αλλά και για την τόνωση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής.
Ενέργειες, που θεωρούμε επιβεβλημένες, προκειμένου να επανέλθει η αισιοδοξία, όχι μόνο στους επαγγελματίες του τουρισμού, αλλά στο σύνολο των δημοτών.
Παράλληλα, θεωρούμε αναγκαία, στα πλαίσια αυτής της ειδικής συνεδρίασης, και μια γενικότερη συζήτηση σχετικά με τον προγραμματισμό και το πρόγραμμα της δημοτικής αρχής για την περαιτέρω ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος της περιοχής, προκειμένου η περιοχή μας να καταστεί πόλος έλξης σε δωδεκάμηνη βάση.

Άλλωστε, το Νότιο Πήλιο διαθέτει όλα τα απαραίτητα χαρακτηριστικά για την επίτευξη ενός τέτοιου στόχου.

Σε αυτή την κατεύθυνση, δεσμευόμαστε ότι θα στηρίξουμε όλες τις αποφάσεις που θα λάβουμε από κοινού, και σε συνεργασία με τους ανθρώπους του κλάδου, καθώς η στήριξη του τουρισμού είναι απαραίτητη τώρα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά.

Στόχος όλων μας, άλλωστε, είναι ή θα έπρεπε να είναι η ανάπτυξη της περιοχής μας.»

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.