Εργαστήριο Δικτύων και Τηλεπικοινωνιών ιδρύει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών

«Εργαστήριο Δικτύων και Τηλεπικοινωνιών» ιδρύεται στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με απόφαση που υπέγραψε ο πρύτανης του Π.Θ. καθηγητής Γιώργος Πετράκος.
Ο πρύτανης λαμβάνει υπόψη τις αποφάσεις του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (Συνέλευση Τμήματος αριθμ. 72η /26.04.2017) και της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Συνεδρίαση 183/26-05-2017) και το γεγονός ότι από τις διατάξεις της απόφασης αυτής δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του Προϋπολογισμού του Ιδρύματος.
Η απόφαση του πρύτανη ορίζει ότι ιδρύεται το εργαστήριο του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με την επωνυμία «Εργαστήριο Δικτύων και Τηλεπικοινωνιών (Ε.ΔΙ.ΤΗ.)- Networks and Telecommunications Laboratory (NITLAB)». Το Ε.ΔΙ.TH. δημιουργείται για να καλύψει κυρίως τις εκπαιδευτικές αλλά και τις ερευνητικές δραστηριότητες των φοιτητών και του προσωπικού του Τμήματος σε γνωστικά αντικείμενα τηλεπικοινωνιών και δικτύων, ασύρματων πρωτοκόλλων, κατανεμημένων δικτύων ασύρματων αισθητήρων, ασφάλειας δικτύων και δικτύων που ορίζονται με βάση το λογισμικό.
Το εργαστήριο
Το εργαστήριο έχει ως αποστολή: α) την παροχή του κατάλληλου ακαδημαϊκού περιβάλλοντος για την κάλυψη διδακτικών και ερευνητικών αναγκών σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών για τον σχεδιασμό, την ανάπτυξη μεθοδολογιών στο γνωστικό αντικείμενο των τηλεπικοινωνιών και δικτύων. β) την συνεργασία και ανταλλαγή επιστημονικών γνώσεων με άλλα Ακαδημαϊκά ή Ερευνητικά Ιδρύματα της ημεδαπής ή της αλλοδαπής στο πλαίσιο ακαδημαϊκών ή ερευνητικών προγραμμάτων. γ) την συνεργασία με άλλα Ερευνητικά Εργαστήρια Δημοσίων Φορέων, Οργανισμούς, Ινστιτούτα, Επιχειρήσεις, δήμους, κοινότητες και λοιπούς κοινωνικούς και επιστημονικούς φορείς και κοινωφελή ιδρύματα με σκοπό τη συμβολή του εργαστηρίου στη βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων ή υπηρεσιών και της παραγωγικότητας. δ) την οργάνωση σεμιναρίων, συνεδρίων, ημερίδων και διαλέξεων καθώς και την πραγματοποίηση δημοσιεύσεων και εκδόσεων. ε) την παροχή υπηρεσιών σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο Ν. 159/1984 και στ) την δημιουργία βιβλιοθήκης λογισμικού και συναφών υπολογιστικών εργαλείων πάνω σε θέματα τηλεπικοινωνιών και δικτύων, ασύρματων πρωτοκόλλων, κατανεμημένων δικτύων ασύρματων αισθητήρων, ασφάλειας δικτύων και δικτύων που ορίζονται με βάση το λογισμικό. Η ισχύς της απόφασης του πρύτανη αρχίζει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.