Ερώτηση Κ. Παπανάτσιου για παράταση προθεσμίας υποβολής αντιρρήσεων

Επί του αναρτημένου δασικού χάρτη του νησιού της Σκιάθου

Ερώτηση προς τον κ. Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας για την παράταση προθεσμίας υποβολής αντιρρήσεων επί του αναρτημένου δασικού χάρτη του νησιού της Σκιάθου, κατέθεσε η Βουλευτής Μαγνησίας ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Παπανάτσιου κατόπιν του με αριθμ. πρωτ. 17/15-10-2019 έγγραφο που της κοινοποιήθηκε από την Δημοτική Παράταξη “ΣΚΙΑΘΟΣ ΕΝΩΜΕΝΗ” Μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Σκιάθου.
Η Βουλευτής στην Ερώτησή της αναφέρει ότι, το χρονικό διάστημα ,για την άσκηση του δικαιώματος υποβολής αντιρρήσεων, ήτοι από 15-3-2019 έως 31-10-2019,συμπίπτει με την τουριστική περίοδο του νησιού της Σκιάθου, κατά την οποία οι μόνιμοι κάτοικοι ασχολούνται με τις επιχειρήσεις τουριστικού ενδιαφέροντος, που είναι άλλωστε και η βασική πηγή εισοδήματός τους. Έτσι, η πλειονότητα αυτών να μην έχει καταφέρει να προβεί στη συγκέντρωση στοιχείων για την υποβολή αντιρρήσεων. Επίσης, η λειτουργία τουριστικών επιχειρήσεων σε νησιά, των οποίων η τουριστική σεζόν εκτείνεται πέρα του εξαμήνου, καθιστά, κατά την συγκεκριμένη τουριστική περίοδο, απαγορευτική την διάθεση χρόνου.

Η Βουλευτής ρωτάει τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας:
Προτίθεται να χορηγήσει σύντομη παράταση της προθεσμίας υποβολής αντιρρήσεων στον αναρτημένο δασικό χάρτη των προ-καποδιστριακών ΟΤΑ: Αλοννήσου, Βόλου, Ν. Αγχιάλου, και Σκιάθου της Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων, για τους κατοίκους της Σκιάθου, λαμβάνοντας υπόψη τους παραπάνω σοβαρούς λόγους;

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.