Άλλες δύο διασώσεις άγριας ζωής πραγματοποιήθηκαν στις 8 και 13 Φεβρουαρίου του 2025, και πιο συγκεκριμένα: Στις 8 Φεβρουαρίου μετά από τηλεφώνημα που δέχθηκε ο διασώστης και μέλος της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων του 6ου Συστήματος Αεροπροσκόπων Βόλου Κος Ιωάννης Σκοτεινιώτης από την Κα Λιουντμίλα Τοπάλοβα, έγινε περισυλλογή μιας δεκαοχτούρας. Η Κα Τοπάλοβα , μόλις την είχε σώσει από επίθεση σκύλου που δέχτηκε στο Διμήνι Βόλου. Η δεκοχτούρα έφερε μεγάλο τραύμα στην φτερούγα , γιαυτό και αφού έγινε καθαρισμός και περιποίηση του τραύματος , ταξίδεψε με το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μαγνησίας για την Αθήνα, στον Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής (ΑΝΙΜΑ).
Στις 13 Φεβρουαρίου ο διασώστης Ιωάννης Σκοτεινιώτης περισυνέλλεξε έναν Ξεφτέρη στην περιοχή Κορώπι ( Μπούφα ) από τον Κο Ράπτη Κωνσταντίνο . Το πτηνό είχε σπασμένη την δεξιά φτερούγα του .Κατόπιν συνεννοήσεως με τον Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής (ΑΝΙΜΑ) στην Αθήνα, το φυλάξαμε σε ζεστό περιβάλλον , ενυδατώθηκε και με το Υπεραστικό Κτελ Μαγνησίας στάλθηκε στην Αθήνα για ιατρική περίθαλψη.

Στο σημείο αυτό να ευχαριστήσουμε τους διασώστες- πολίτες Λιουντμίλα Τοπάλοβα και Ράπτη Κωνσταντίνο για την ευαισθητοποίηση τους, αλλά και τον κ. Κολυνδρίνη , πρόεδρο των Υπεραστικών γραμμών Μαγνησίας, για την μεταφορά των τραυματισμένων άγριων ζώων προς την Αθήνα, που χωρίς την βοήθεια του οι διασώσεις δεν θα ολοκληρώνονταν.
Αν πέσει στην αντίληψη σας κάποιο άγριο ζώο ή πτηνό που χρειάζεται βοήθεια, μπορείτε να καλέσετε στα τηλέφωνα:
Μαρία Λεονταρίτη 6974797882
Ιωάννης Σκοτεινιώτης 6989614286
Έλενα Γιαννιά-Σχιζονίκα 6938093653
































