Έτοιμες οι μελέτες για δύο δρόμους στη Σκόπελο

Τον Σεπτέμβρη συνάντηση στο ΥΠΟΙΚ για τις αποζημιώσεις στους επαγγελματίες

Ολοκληρώθηκαν και βρίσκονται στα χέρια της Δημοτικής Αρχής Σκοπέλου δύο μελέτες για αποκατάσταση δρόμων στο νησί, στο πλαίσιο της αποκατάστασης των ζημιών στο νησί από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου 2015, ενώ τον Σεπτέμβριο θα γίνει συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών για την αποζημίωση των πληγέντων επαγγελματιών.

Ο δήμαρχος Σκοπέλου Χρήστος Βασιλούδης, που μίλησε στην ΕΡΤ Βόλου, είπε ότι οι μελέτες που παραδόθηκαν και θα γίνει άμεσα δημοπράτησή τους είναι η αποκατάσταση του παραλιακού δρόμου από τη Σκόπελο προς Αμπελική, προϋπολογισμού 185.000 €. Ο δρόμος λειτουργεί σήμερα αλλά μόνο στο ένα ρεύμα κυκλοφορίας.
Επίσης, έτοιμο για δημοπράτηση είναι και το έργο της ασφαλούς πρόσβασης στα μοναστήρια του Ιωάννη του Προδρόμου και του Ευαγγελισμού, προϋπολογισμού 460.000 €. Το έργο εκτός από την αποκατάσταση του δρόμου περιλαμβάνει και την κατασκευή τριών γεφυρών.

Εντός του Σεπτέμβρη, τέλος, προγραμματίζεται νέα σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών για το θέμα των αποζημιώσεων στους επαγγελματίες, καθώς ακόμη δεν έχει δοθεί το 30% που τους οφείλεται σύμφωνα με το νόμο, για την καταστροφή της περιουσίας τους.
“Πολλοί από αυτούς έχασαν τη θερινή τουριστική περίοδο, καθώς δεν κατάφεραν να ανοίξουν τα καταστήματά τους και αυτό είναι άδικο. Ο κ. Αλεξιάδης είχε υποσχεθεί ότι σύντομα θα έπαιρναν τις αποζημιώσεις τους, όπως και ότι θα φρόντιζε για τις απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις για να απαλλαγούν από τον ΕΝΦΙΑ ή να ρυθμιστούν οφειλές τους προς ασφαλιστικά ταμεία και την εφορία”, δήλωσε ο δήμαρχος Σκοπέλου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.