Ετοιμότητα να ανοίξει το Χιονοδρομικό Κέντρο

Για το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τον Γρ. Ιγγλέση

Ετοιμότητα ώστε το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου να ανοίξει για πρώτη φορά φέτος, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο και να υποδεχτεί τους σκιέρ και τους επισκέπτες υπάρχει από πλευράς προετοιμασίας, μετά τη χιονόπτωση της Τετάρτης.
Αν και σήμερα αναμένεται επίσημη ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι το Χιονοδρομικό Κέντρο θα ανοίξει, καθώς η ποσότητα χιονιού που έπεσε έφτασε σε ύψος σχεδόν ένα μέτρο στην κορυφή του Χ.Κ., ενώ χθες έγινε η κατάλληλη προετοιμασία με τη διάστρωση στις πίστες, ώστε να έχει διάρκεια.
Όπως ανέφερε μιλώντας στο «Ράδιο Ένα 102,5» ο πρόεδρος της «Κενταύρων Όρος» Γρηγόρης Ιγγλέσης, στο Χιονοδρομικό Κέντρο έγιναν όλες οι προετοιμασίες και χθες έγινε διάστρωση του χιονιού με τα δύο ρατράκ και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα υπάρχει ετοιμότητα, ώστε το Χιονοδρομικό Κέντρο να υποδεχτεί σκιέρ και επισκέπτες για το Σαββατοκύριακο.
Σύμφωνα με τον κ. Ιγγλέση αν και οι μετεωρολογικές προβλέψεις έκαναν λόγο για λιγότερη χιονόπτωση, τελικά χθες που κατάφερε ο ίδιος να ανέβει στην κορυφή, διαπίστωσε ότι η ποσότητα του χιονιού είναι μεγάλη. Ο περιφερειακός σύμβουλος επικαλέστηκε τις προγνώσεις μετεωρολόγων ότι από την ερχόμενη εβδομάδα έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα μπορέσει να διατηρηθεί το χιόνι.
Ο κ. Ιγγλέσης εξήγησε ότι τα δύο σύγχρονα ρατράκ που διαθέτει το Χιονοδρομικό Κέντρο πάτησαν το χιόνι, με σκοπό να μπορέσει να διατηρηθεί, ώστε αν ρίξει, έστω και λίγο ακόμη χιόνι τη Δευτέρα – Τρίτη, το Χ.Κ. Πηλίου να βρίσκεται σε καλό δρόμο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.