Εξοργισμένοι οι κάτοικοι στην Αγ. Κυριακή

Καταγγέλλουν τη Δημοτική Αρχή και τον ΔΕΔΔΗΕ για αδράνεια

Εξοργισμένοι είναι οι κάτοικοι στην Αγία Κυριακή που έμειναν για τρείς ημέρες χωρίς ρεύμα και καταγγέλλουν για αδράνεια τη Δημοτική Αρχή και τον ΔΕΔΔΗΕ γιατί δεν αντέδρασαν άμεσα, παρόλο που το χιόνι δεν ξεπέρασε τα 20 εκατοστά στον οικισμό.
Ο Γιάννης Τυλιγαδάς, κάτοικος Αγ. Κυριακής, είπε ότι το ρεύμα στην Αγ. Κυριακή κόπηκε ξημερώματα τις Τρίτης. Το πρωί της ίδια μέρας δούλευε η μια φάση μόνο με αποτέλεσμα να μην υπάρχει θέρμανση στο σπίτι και στις 9 το πρωί έγινε ολική διακοπή.

Ο κάτοικος είπε ότι το πρωί της Τετάρτης μίλησε με τον αντιδήμαρχο, αλλά δεν γνώριζε πότε θα επανέλθει το ρεύμα, επικοινώνησε με τη ΔΕΗ Αργαλαστής, δεν απαντούσε, όπως έγινε και στην επικοινωνία του με τον Δήμο και τελικά μίλησε με τα κεντρικά της ΔΕΗ στην Αθήνα, τους είπε για τη βλάβη και στο σύστημα είχε δοθεί ότι αποκαταστάθηκε (πιθανόν λόγω αποκατάστασης ηλεκτροδότησης Μηλίνας και Λαύκου).

Ο κ. Τυλιγαδάς αναφέρει ότι το μεσημέρι της Πέμπτης είχε ρεύμα το μισό ορεινό Τρίκερι και εξακολουθούσε να μην έχει ρεύμα η Αγ. Κυριακή, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να παγώσουν και να είναι σε απόγνωση, ενώ κανένας υπεύθυνος δεν τους ενημέρωσε πως έχει η κατάσταση.
Ο ίδιος είπε ότι επικοινώνησε χθες με τον δήμαρχο, που βρισκόταν για αποχιονισμό σε μια κτηνοτροφική μονάδα προς την πλευρά του Αιγαίου και όταν του είπε ότι δεν είχε ακόμη ρεύμα η Αγ. Κυριακή και ο κάτοικος του φώναξε η απάντηση ήταν «μη μου υψώνεις τη φωνή», όπως καταγγέλλει ο ίδιος.

«Χθες μεταφέρθηκε γεννήτρια στις Κόττες για ένα σπίτι και γεννήτρια στην Αγ. Κυριακή, που έδωσε ρεύμα από τις 12 μ. ως τις 14.00 αλλά και πάλι έγινε διακοπή. Όταν πήγα να δω τι συμβαίνει πληροφορήθηκα ότι η γεννήτρια έμεινε από πετρέλαιο, την αποσύνδεσαν με τα καλώδια να κρέμονται στον δρόμο και έδωσαν μια φάση ρεύματος από το χωριό», κατήγγειλε ο κ. Τυλιγαδάς.
Τελικά το ρεύμα δόθηκε το βράδυ της Πέμπτης και επιτέλους ο κόσμος μπόρεσε να ζεσταθεί, ενώ ο κάτοικος κατήγγειλε ότι αναγκάστηκε να πετάξει όλα τα τρόφιμα που είχε στο ψυγείο του, γιατί είχαν αλλοιωθεί.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.