Οριοθετήθηκε η φωτιά που προκάλεσε φορτηγάκι στο Ανατολικό Πήλιο

Και ξέφυγε στο δάσος σε δύσβατο και επικλινές έδαφος

Οριοθετήθηκε λίγο πριν τις 10 το βράδυ η φωτιά που ξέσπασε αργά το απόγευμα σε δασική περιοχή στο Ανατολικό Πήλιο και που προκάλεσε φορτηγάκι που μετέφερε φιάλες ασετιλίνης και πήρε φωτιά ενώ ήταν εν κινήσει.
Η Πυροσβεστική ενημερώθηκε για φωτιά σε φορτηγάκι που μετέφερε μπουκάλες ασετιλίνης, από άγνωστη αιτία μεταξύ Πουρίου και Μακρυράχης, και άμεσα πυροσβέστες πήγαν στο σημείο, λόγω του εύφλεκτου φορτίου και πρόλαβαν να απομακρύνουν τις μπουκάλες, αλλά το φορτηγό καταστράφηκε ολοσχερώς.

Η φωτιά ξέφυγε στο πάνω και στο κάτω μέρος του δρόμου, στο δάσος, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει πυρκαγιά και στο σημείο να πάει πεζοπόρο τμήμα της Πυροσβεστικές Υπηρεσίας ΒΙ.ΠΕ.
Η φωτιά κάτω από το δρόμο οριοθετήθηκε και βρέθηκε υπό μερικό έλεγχο, ενώ οι πυροσβέστες αντιμετώπισαν ένα μέτωπο φωτιάς περίπου 50 μέτρων από την πάνω πλευρά του δρόμου στο δάσος, που επίσης οριοθετήθηκε λίγο πριν τις 10 το βράδυ.
Στην περιοχή δεν φυσούσε και έπεσε η θερμοκρασία, ενώ πυροσβέστες παραμένουν στο σημείο για να κάνουν αποκάθαρση της καμμένης έκτασης στο δάσος, όπου το έδαφος είναι επικλινές και δύσβατο, ώστε να αποκλειστεί το ενδεχόμενο αναζωπύρωσης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.