Φωτιά σε σκραπ στη χαλυβουργία Sovel Αλμυρού (vid)

Ξέσπασε μετά τις 7 το απόγευμα προς το Βόλο ο καπνός

Φωτιά ξέσπασε από άγνωστη αιτία σήμερα το απόγευμα σε συγκεντρωμένο σκραπ (παλιοσίδερα) στη χαλυβουργία Sovel στην Αμαλιάπολη Αλμυρού.
Το σκραπ βρίσκεται εκτός του εργοστασίου, στο ιδιόκτητο λιμάνι της εταιρίας και το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αλμυρού, ενημερώθηκε για φωτιά στις 19.10 το απόγευμα.
Επειδή καίγονται πλαστικά, γκαζάκια, αεροζόλ και άλλα υλικά που υπάρχουν σε κάθε φορτίο σκραπ, ο καπνός του βγαίνει είναι πυκνός και μαύρος.
Στο σημείο επιχειρεί κατάσβεση ισχυρή δύναμη εννέα πυροσβεστών με πέντε οχήματα, το ένα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου. Η φωτιά έκαιγε μέχρι αργά τη νύχτα του Σαββάτου με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να προσπαθούν να την περιορίσουν, ενώ ήταν ορατή από χιλιόμετρα.

Προς το Βόλο ο καπνός
Από την υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βόλου και μετά από ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ενημερώνονται οι πολίτες του Βόλου και ιδιαίτερα οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού να λάβουν τα αναγκαία μέτρα αυτοπροστασίας, καθώς στην πόλη του Βόλου τις επόμενες ώρες αναμένεται πυκνό σύννεφο καπνού λόγω πυρκαγιάς που ξέσπασε στη βιομηχανία SOVEL του Αλμυρού.
Ήδη στην ατμόσφαιρα είναι έντονη η οσμή του καμένου και λόγω της κατεύθυνσης των ανέμων το πρόβλημα αναμένεται να ενταθεί με την μεταφορά του καπνού, επισημαίνει o αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιώργος Πράττος.