Φυλάκιση δύο ετών σε 34χρονο για ζωοκλοπή στη Γαύριανη

Σε φυλάκιση δύο ετών με τριετή αναστολή και δικαίωμα έφεσης καταδικάστηκε από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου ένας 34χρονος από την Αλβανία που κρίθηκε ένοχος για ζωοκλοπή, ενώ ο αδελφός του ηλικίας 36 χρόνων καταδικάστηκε σε φυλάκιση 6 μηνών για απλή συνέργεια.
Τα δύο αδέλφια αρχικά κατηγορούνταν για ζωοκλοπή και ζωοκτονία, ωστόσο η κατηγορία μετατράπηκε από την Εισαγγελία σε ζωοκλοπή, καθώς είχαν ισχυριστεί ότι το γουρούνι βάρους 25 κ., τους το έδωσε τρίτο άτομο τεμαχισμένο, για να του το φυλάξουν στο ψυγείο τους.
Χθες τα δύο αδέλφια δικάστηκαν και ο 34χρονος ισχυρίστηκε ότι το ζώο το πήγε στο σπίτι του άλλο άτομο και έτσι βρέθηκε στο ψυγείο του σπιτιού τους. Ο δε 36χρονος κατέθεσε ότι βρισκόταν στη δουλειά του και δεν γνώριζε το παραμικρό και για το λόγο αυτό έγινε μετατροπή του κατηγορητηρίου από ζωοκλοπή σε απλή συνέργεια.
Το Δικαστήριο απέδωσε την ευθύνη της ζωοκλοπής στον 34χρονο αλλοδαπό και τον καταδίκασε σε φυλάκιση δύο ετών, ενώ ο αδελφός του καταδικάστηκε σε φυλάκιση έξι μηνών με αναστολή και δικαίωμα έφεσης.
Ωστόσο επειδή τα δύο αδέλφια βρισκόταν παράνομα στη χώρα μεταφέρθηκαν ξανά στο Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού, για να απελαθούν.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.