Φυλάκιση στους Ρωσοπόντιους για λαθρεμπορία καπνού -τσιγάρων

Σε ποινή φυλάκισης 30 μηνών με αναστολή καταδίκασε το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου τους δύο Ρωσοπόντιους που είχαν συλληφθεί στην εθνική οδό, τα ξημερώματα της Τετάρτης με 209,5 κ. συσκευασμένο καπνό και 1400 πακέτα τσιγάρων που ήταν λαθραία και πήγαιναν να πουλήσουν στη Θεσσαλονίκη.
Οι δύο άνδρες 42 και 44 χρονών δικάστηκαν χθες και ο πρώτος επανέλαβε ότι αγόρασε τον καπνό και τα τσιγάρα από Πακιστανό στην Αθήνα αντί 3.000 ε και πήγαινε στη Θεσσαλονίκη, όπου είχε κανονίσει να τα πουλήσει, για να εισπράξει 3.500 €, ώστε να βγάλει τα έξοδα για την οικογένειά του, καθώς είναι άνεργος.
Ο δεύτερος δράστης ισχυρίστηκε ότι δεν είχε σχέση με την πράξη, καθώς είναι οδηγός φορτηγού, που πήγαινε στη Θεσσαλονίκη και τυχαία τον βρήκε στις Θερμοπύλες ο πρώτος κατηγορούμενος, με τον οποίο γνωρίζονται από παλιά και επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητο για να πάει στη συμπρωτεύουσα, όπου είναι τα γραφεία της εταιρίας φορτηγών στην οποία εργάζεται.
Ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή των δύο κατηγορούμενων με φυλάκιση 30 μηνών, ποινή που δέχτηκε το Δικαστήριο, αλλά επειδή οι δύο κατηγορούμενοι έχουν λευκό ποινικό μητρώο η ποινή έχει τριετή αναστολή.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.