Γ. Μπαζιάνας: Δεν θα υπάρχει δυνατότητα κοινωνικών πολιτικών ενίσχυσης της απασχόλησης απ΄ τον ΟΑΕΔ

Συνάντηση βουλευτών και μελών του κόμματος με την Ένωση Υπαλλήλων ΟΑΕΔ Κεντρικής Ελλάδας

Με τον πρόεδρο της Ένωσης Υπαλλήλων ΟΑΕΔ Κεντρικής Ελλάδας Γιώργο Μπαζιάνα συναντήθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Μαγνησίας Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και Κατερίνα Παπανάτσιου και μέλη του κόμματος.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «η συνάντηση έγινε το Σάββατο 3 Οκτωβρίου και είχε ενημερωτικό χαρακτήρα σχετικά με το πολύ σημαντικό ζήτημα της πρόθεσης της κυβέρνησης να προέλθουν από τον ΟΑΕΔ και οι τρεις μονάδες της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός, όπως επιβεβαιώθηκε πρόσφατα από τον Διοικητή του ΟΑΕΔ σε συνεδρίαση του Δ.Σ. του Οργανισμού. Ο πρόεδρος του συνδικάτου ενημέρωσε τους βουλευτές πως αυτό πρακτικά σημαίνει πως τα έσοδα του ΟΑΕΔ από τις εισφορές εργαζομένων και εργοδοτών θα μειωθούν κατά 56 % (περίπου 1,2 δις ετησίως) αν συνυπολογιστεί και η μείωση κατά 0,9 % που ισχύει από την 1η Ιουνίου. Μετά την παρακράτηση του 30% από τον ΕΦΚΑ, στον ΟΑΕΔ θα απομείνουν 700 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, ενώ ο Οργανισμός χρειάζεται περίπου 1,5 δις ετησίως για τα επιδόματα ανεργίας και τα υπόλοιπα πάγια έξοδα του.
Όλα αυτά οδηγούν, όπως τόνισε ο κ. Μπαζιάνας, σε μια κατάσταση στην οποία δεν θα υπάρχει καμιά δυνατότητα άσκησης κοινωνικών πολιτικών ενίσχυσης της απασχόλησης από τον ΟΑΕΔ, ενώ είναι φανερό πως εξυπηρετούν σχέδια εκχώρησης στον ιδιωτικό τομέα των σχετικών προγραμμάτων του Οργανισμού, πράγμα που δεν συμβαίνει σε καμιά Ευρωπαϊκή χώρα, μια και παντού υπάρχει προτεραιότητα (ή αποκλειστικότητα) ενός δημόσιου φορέα στη διαχείριση τέτοιου τύπου παρεμβάσεων στην αγορά εργασίας.
Οι βουλευτές συμφώνησαν πως το θέμα είναι πολύ σημαντικό και δεσμεύθηκαν πως θα πάρουν τις πρωτοβουλίες για να τεθεί στο προσκήνιο της κοινοβουλευτικής αντιπαράθεσης με σκοπό την πληροφόρηση της κοινής γνώμης και τελικά την απόσυρση από την κυβέρνηση της ΝΔ αυτής της επικίνδυνης μεθόδευσης που αφορά όλη την κοινωνία και όχι μόνο τους εργαζόμενους στον ΟΑΕΔ».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.