Γ. Σούρλας: « Γιατρός για όλους»- Μερική επαναφορά ρύθμισης του 1992

Με αφορμή την συζήτηση του νομοσχεδίου για την υγεία στην Βουλή ο Γιώργος Σούρλας, πρ. Υπουργός Υγείας σχολίασε το θέμα επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως πρόκειται για μερική επαναφορά μέτρου και ρύθμισης του 1992, που ο ίδιος την κρίνει θετική και εύχεται να εφαρμοστεί και να αποδώσει.
Ειδικότερα, ο κ. Σούρλας σημειώνει στη δήλωσή του ότι «Η προτεινόμενη διάταξη για τον γιατρό για όλους συνιστά μερική επαναφορά των διατάξεων  του άρ.20 του νόμου  2071/1992 «Εκσυγχρονισμός και  Οργάνωση Συστήματος Υγείας», που προέβλεπε την χορήγηση ατομικού βιβλιαρίου υγείας για την ελεύθερη επιλογή ιατρού, οδοντιάτρου και θεραπευτηρίου.

Με την έκδοση προεδρικών διαταγμάτων  προβλέπονταν οι διαδικασίες  για την εφαρμογή και συγκεκριμένα η λειτουργία  του πιλοτικά σε δύο νομούς.

Δυστυχώς,  η ρύθμιση αυτή που είχα προτείνει ως Υπουργός Υγείας και έτυχε ευρείας αποδοχής από τον τότε Πρωθυπουργό και  ψηφίστηκε από το σύνολο των κυβερνητικών βουλευτών, δεν εφαρμόστηκε ποτέ στην πράξη.

Έστω και με καθυστέρηση 30 ετών, η μερική επαναφορά του μέτρου κρίνεται θετική και εύχομαι να εφαρμοστεί και να αποδώσει».

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.