Γ. Σταμπουλής: «Η Περιφέρεια δεν θέλει να έχει άποψη για την Καραμπατζάκη»

Δεν υπερψηφίστηκε ψήφισμα της παράταξης «Δρόμος της Ανατροπής για τη Θεσσαλία»

Πρόταση ψηφίσματος κατέθεσε στο Περιφερειακό συμβούλιο Θεσσαλίας, ο περιφερειακός σύμβουλος με τον συνδυασμό «Δρόμος της Ανατροπής για τη Θεσσαλία» κ. Γ. Σταμπουλής με τους υπόλοιπους συμβούλους της παράταξης, ωστόσο η πλειοψηφία είπε ότι δεν είναι αρμοδιότητα της, όπως δήλωσε ο ίδιος, μιλώντας στο «Ράδιο- Ένα 102,5».
Στο ψήφισμα αφού δίνονταν εξηγήσεις για τα τεκταινόμενα, τονίζονταν ότι «η δημοτική αρχή του Βόλου, χωρίς καμία διαβούλευση, χωρίς κανέναν πραγματικό σχεδιασμό, δίχως κυκλοφοριακή μελέτη ή μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων καθώς και όλα όσα απαιτούνται, με σκοπό να μετατρέψει έναν δρόμο ήπιας κυκλοφορίας (μέρος του οποίου είναι πεζοδρομημένο παρόχθιο πάρκο με δεκάδες δέντρα) καταστρέφει για επίδειξη δύναμης ένα έργο που το χαίρονται όλοι οι κάτοικοι του Βόλου. Την ίδια στιγμή μάλιστα, λόγω της έλλειψης της σχετικής μελέτης, έχει εκφραστεί (καταρχήν) αρνητικά η αρμόδια διαχειριστική αρχή του προγράμματος Life».
Καταλήγοντας, αναφέρονταν η πρόταση, ότι «ως Περιφερειακό Συμβούλιο είμαστε αντίθετοι στην καταστροφή έργων υπέρ του περιβάλλοντος που χρηματοδοτήθηκαν με Ευρωπαϊκά κονδύλια και θα προτρέπαμε τον Δήμο Βόλου αλλά και άλλους δήμους να διεκδικούνε περαιτέρω χρηματοδοτήσεις για παρόμοιες δράσεις και όχι να τις απαξιώνουν».
Όπως τόνισε ο κ. Γιώργος Σταμπουλής, «φέραμε το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, συμφώνησαν όλοι οι συνάδελφοι απ’ όλες τις παρατάξεις, εκτός από την πλειοψηφία και από τη μείζονα μειοψηφία, όπου η κ. Τσαλίκη ζήτησε περαιτέρω ενημέρωση. (Θετικά ψήφισε η γραμματέας του συμβουλίου Μαρίνα Χρυσοβελώνη). Η Περιφέρεια έχει ένα σημαντικό ρόλο που εγκρίνει περιβαλλοντικούς όρους για έργα και αφορούν την ποιότητα ζωής. Όταν λοιπόν γίνεται ένα έργο στο οποίο δεν υπάρχουν οι διαδικασίες, πέρα από την υπόλοιπη μεθόδευση, το ύφος και το ήθος των πραγμάτων και δεν τηρούνται στοιχειώδεις διαδικασίες, θα πρέπει εμείς ως πολίτες και ως δεύτερος βαθμός αυτοδιοίκησης να τοποθετηθούμε. Η πλειοψηφία είπε ότι δεν είναι αρμοδιότητα της. Η Περιφέρεια δεν θέλει να έχει άποψη» .

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.