Γιατί αυτό το κατάφυτο νησί των Σποράδων είναι ιδανικό για να το επισκεφτείς με τα παιδιά

Η Αλόννησος είναι από τα νησιά που προτιμούν οι οικογένειες. Ο κατάφυτος παράδεισος των Σποράδων, όπως την αποκαλούν αποτελεί την ιδανική επιλογή για διακοπές, αν έχετε παιδιά συνδυάζοντας τη θάλασσα και τη φύση.

Οι παραλίες της είναι το μεγάλο της ατού και οι περισσότερες είναι φιλικές στα παιδιά. Οι περισσότερες είναι με βότσαλο και τυρκουάζ νερά, ενώ το τοπίο συμπληρώνουν τα πεύκα που φτάνουν μέχρι κάτω. Χρυσή Μηλιά, Κοκκινόκαστρο, Λεφτός Γυαλός και Άγιος Δημήτριος είναι μερικές μόνο από τις πανέμορφες παραλίες του νησιού, ιδανικές για οικογένειες.

Η Αλόννησος είναι και η «πατρίδα» της μεσογειακής φώκιας Μονάχους-Μονάχους (Monachus-Monachus) και σε μία επίσκεψη στο Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο του νησιού -που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους- αν σταθείτε τυχεροί, μπορεί τη συναντήσετε. Εξάλλου, πρόκειται για το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό πάρκο και το πρώτο στην Ελλάδα.

Εδώ, υπάρχει ένας μοναδικός συνδυασμός χερσαίων και θαλάσσιων Μεσογειακών βιοτόπων με εκατοντάδες είδη φυτών και ζώων, αλλά και σημαντικά αρχαιολογικά και ιστορικά μνημεία. Σε περιοχές όπου η πρόσβαση στο ευρύ κοινό είναι ελεύθερη, οι επισκέπτες μπορούν να ενασχοληθούν με την κολύμβηση, την ελεύθερη κατάδυση, την παρατήρηση της άγριας ζωής, την ερασιτεχνική φωτογράφηση, την επίσκεψη σε πολιτιστικά μνημεία, κ.α.

Ωστόσο, η Αλόννησος δεν είναι μόνο για οικογένειες, αλλά και για όσους θέλουν να κάνουν στις διακοπές τους κάτι διαφορετικό. Πέρα από τις ατελείωτες βουτιές στις υπέροχες παραλίες της, μπορείτε να κάνετε εναλλακτικές δραστηριότητες, όπως πεζοπορία, ψάρεμα, ιστιοπλοΐα και καταδύσεις. Για τους λάτρεις των καταδύσεων, το νησί αποτελεί ένα από τα καλύτερα καταδυτικά σημεία της Ευρώπης, σύμφωνα με το έγκριτο blog για καταδύσεις «World Adventure Divers».

Πηγή: https://www.newsbeast.gr/

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.