Γυναίκες εκπαιδεύτηκαν στα Καλά Νερά στην τέχνη αναπαλαίωσης επίπλων

Στο κοινωνικό φροντιστήριο των Καλών Νερών έλαβε μέρος μια πρωτότυπη επιμορφωτική δράση. Η πρωτοβουλία ανήκει στην Άννα Λ. Κοντογιάννη, Πρόεδρο του Συλλόγου Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πολιτισμού Νοτίου Πηλίου που εδρεύει στο παραλιακό χωριό.

Στην ίδια αίθουσα του Συλλόγου που τα πρωϊνά λειτουργεί κοινωνικό καφενείο, τα απογεύματα προσφέρονται δωρεάν μαθήματα νεοελληνικής, γαλλικής γλώσσας και προπαίδειας από εθελόντρια εκπαιδευτικό σε παιδιά δημοτικού που έχουν ανάγκη.  Την Πέμπτη 21 Μαρτίου το  απόγευμα όμως, συγκεντρώθηκαν γυναίκες του Συλλόγου που είχαν εκφράσει ενδιαφέρουν να επιμορφωθούν στην τέχνη της αναπαλαίωσης επίπλων.

Το πεντάωρο επιμορφωτικό Σεμινάριο επιμελήθηκε η εικαστικός και διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων Μαριάνθη Κάρτα. H ίδια διατηρεί εργαστήριο τον Βόλο (Koυμουνδούρου, 29) και είναι κάτοχος M.A. στην εσωτερική διακόσμηση από το Πανεπιστήμιο του Brighton.

Η Βολιώτισσα εικαστικός παρουσίασε στην ομάδα γυναικών του Συλλόγου μια συγκεκριμένη τέχνη της Αγγλίδας εικαστικού Annie Sloan που χρησιμοποιεί χρώματα με βάση τη κιμωλία.

Κάθε γυναίκα που παρακολούθησε το εκπαιδευτικό σεμινάριο στα Καλά Νερά είχε φέρει μαζί της και ένα επιπλάκι  (κομοδίνο, συρταριέρα από μελαμίνη κλπ).

Με τις οδηγίες της Μαριάνθης Κάρτα οι γυναίκες κατόρθωσαν να δώσουν σε ένα ξεχασμένο, ασήμαντο διακοσμητικό αντικείμενο μια καινούργια ζωή και αξία έχοντας αφομοιώσει την συγκεκριμένη τέχνη και την φαντασία της αναπαλαίωσης επίπλων.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.