«Η 25η Μάρτιου αποτελεί ημέρα σύμβολο μνήμης και έμπνευσης, κίνητρο για αγώνα και διεκδίκηση»

Από την γενέτειρά της τον Αλμυρό, όπου παρευρέθηκε στον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, η Βουλευτής Μαγνησίας ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κα Κατερίνα Παπανάτσιου στέλνει το παρακάτω μήνυμα:
Η 25η Μάρτιου αποτελεί μία ημέρα σύμβολο για την Ελλάδα και τους απανταχού Έλληνες. Σύμβολο μνήμης και έμπνευσης, σύμβολο τιμής στους ήρωες και κίνητρο για αγώνα και διεκδίκηση.
Η Ελληνική επανάσταση του 1821 διαμόρφωσε τις αξιολογικές κρίσεις του Ελληνικού λαού γύρω από τα ιδεώδη της ελευθερίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της ανεξαρτησίας.
Ο αγώνας των Ελλήνων γι΄ αυτά τα ιδανικά, αποδεικνύει περίτρανα ότι ακόμη και ένας μικρός λαός μπορεί να νικήσει μια πανίσχυρη αυτοκρατορία όταν παλεύει για όσα πιστεύει. Η ψυχή ενός λαού, το θάρρος και η δίψα του για τα ιδεώδη, δε μπορούν να μετρηθούν με αριθμητικά μεγέθη.
Η ιστορία της χώρας μας βρίθει παραδειγμάτων θάρρους απλών καθημερινών ανθρώπων, που στην εποχή τους κατάφεραν να ξεπεράσουν εαυτόν και να θέσουν το δικό τους λιθαράκι στη δημιουργία νέας ελπίδας, στην αλλαγή πορείας, στη διεκδίκηση μιας καλύτερης ζωής.
Κι αυτό είναι ίσως το πιο σπουδαίο που καλούμαστε να κρατήσουμε από τα ιστορικά παραδείγματα των αγώνων για την ελευθερία, από το ιστορικό παράδειγμα της επανάστασης του 1821. Το ότι ένας μικρός λαός πολέμησε «δίχως σπαθιά και βόλια για όλου του κόσμου το ψωμί, το φως και το τραγούδι», όπως εύστοχα αποτύπωσε ο ποιητής Γιάννης Ρίτσος.
Εύχομαι χρόνια πολλά, γεμάτα ψυχή και θάρρος!

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.