Η «αθόρυβη» συνεισφορά του Βασίλη Καρρά στο Μουσείο Αλοννήσου

Τι αποκάλυψε ο Κώστας Μαυρίκης

Λίγο πριν την έλευση του νέου χρόνου, το 2023 στιγματίστηκε από τον θάνατο του γνωστού καλλιτέχνη Βασίλη Καρρά. Ο αγαπημένος καλλιτέχνης εκτός από μία μεγάλη πορεία στον χώρο του τραγουδιού, ήταν ένας άνθρωπος που βοηθούσε και στήριζε τους συνανθρώπους του, χωρίς να επιδιώκει την προβολή. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο, πως πολλές από τις φιλανθρωπίες και αγαθοεργίες του παραμένουν ακόμη και σήμερα μυστικές, αν και πολλοί δικοί του άνθρωποι έδωσαν στη δημοσιότητα ένα ψήγμα αυτών.

Ο Βασίλης Καρράς όμως φαίνεται πως συνδέθηκε με το νησί της Αλοννήσου και συνέδραμε ώστε να ενισχύσει το Μουσείο του νησιού, που με μεράκι και αγάπη «έστησε» ο Αλοννησιώτης Κώστας Μαυρίκης.

Ο ίδιος, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς προχώρησε σε μία ανάρτηση και εξήγησε πως ο Βασίλης Καρράς βοήθησε το νησί και τον πολιτισμό του.

Η ανάρτηση του Κώστα Μαυρίκη

«Χρόνια πολλά και υγεία σε όλους. Και φυσικά ειρήνη, καλή χρονιά και πολλά χαμόγελα ,για το νέο έτος.

Θα ήθελα να αναφερθώ σε ένα καλό φίλο του μουσείου Αλοννήσου, τον Βασίλη Καρρά. Αύριο θα ήταν η γιορτή του και για αυτό του οφείλουμε εκ μέρους του μουσείου Αλοννήσου ,ένα μεγάλο ευχαριστώ.

Ο Βασίλης ήταν ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος με την παράδοση και πάντα του άρεσαν τα μουσεία. Άλλωστε, ήταν και ο ίδιος ιδιοκτήτης λαογραφικού μουσείου στο κτήμα του ,που έχει αφιερώσει στην κόρη του.

Πριν δύο χρόνια σε μια παρέα στην Στενή Βάλα με ρώτησε πολύ απλά και διακριτικά τι θα μπορούσε να κάνει για το μουσείο. Του είπα ότι θέλαμε να αγοράσουμε κάποια ιστορικά όπλα και ο σύλλογος Φίλων του μουσείου μάζευε λεφτά για αυτά.

Μας έδωσε και τον δικό του οβολό ,έτσι απλά. Δεν ήθελε αναφορά στο όνομα του. Το έκανε για την Στενή Βάλα, για το νησί, για το μουσείο.

Αισθάνομαι την ανάγκη τώρα πού έφυγε, να αναφερθώ στην πράξη του ,που δείχνει άνθρωπο με ανωτερότητα.

Δεν είναι τυχαίο που τα τελευταία 20 χρόνια ήταν ο ποιο καλός και αγαπητός λαϊκός τραγουδιστής.

Καλό σου ταξίδι Βασίλη στην χώρα των αγγέλων».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.