Η ΔΑΣ καταγγέλλει την πλειοψηφία του Συλλόγου ΟΤΑ

Η ΔΑΣ-ΟΤΑ καταγγέλλει στους εργαζόμενους των Δήμων της Μαγνησίας τη στάση της προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας και μέλους του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ Θάλειας Στάχτου, του Γενικού Γραμματέα και μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ ΟΤΑ Γιώργου Μαγιάκου και όλου του Προεδρείου της αυτοαποκαλούμενης “πλειοψηφίας”, στο αίτημά της για έκτακτη σύγκληση του Δ.Σ, σήμερα Σάββατο 14/9/2019 με μοναδικό θέμα την οργάνωση της πάλης και την άμεση απεργιακή απάντηση στο απεργοκτόνο πολυνομοσχέδιο-σκούπα της Κυβέρνησης της ΝΔ, που επιχειρεί να βάλει στο γύψο το συνδικαλιστικό κίνημα.

Όπως αναφέρει, Η στάση της αυτοαποκαλούμενης “πλειοψηφίας” του Συλλόγου (ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ – ΚΙΝΑΛ) δεν είναι τυχαία. Περιμένουν, λένε, τη συντονισμένη αντίδραση ΑΔΕΔΥ και ΠΟΕ ΟΤΑ και ο συντονισμός τους αποδεδειγμένα οδηγεί στον ευνουχισμό και την υποταγή του κινήματος, στη συρρίκνωση των δικαιωμάτων μας.

Η ΔΑΣ ΟΤΑ τονίζει ότι δεν πρόκειται να γίνει περιοδεύων θίασος πηγαίνοντας στους συναδέλφους στα νησιά, χωρίς σχέδιο οργάνωσης του αγώνα.
«Απαντάμε στην πρόκληση της Κυβέρνησης, με συσκέψεις, ενημερώσεις στους χώρους δουλειάς, συλλαλητήρια και καλούμε τους συναδέλφους σε όλο το νομό να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση της οργάνωσης της πάλης ενάντια στο τσάκισμα της συλλογικής δράσης των σωματείων από την Κυβέρνηση της ΝΔ, που επιχειρεί να θωρακίσει και με αυτόν τον τρόπο τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων από την “ανάπτυξή” τους. Κάνουμε στην άκρη συμβιβασμένες και ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες που δε θέλουν αλλά ούτε έχουν προσανατολισμό να οργανώσουν κίνημα κόντρα στις απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων, την ανταγωνιστικότητα, τα μέτρα που στηρίζουν την κερδοφορία των μονοπωλίων», αναφέρει.

Η παράταξη του Συλλόγου ΟΤΑ καλεί τους εργαζόμενους στους Δήμους στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Βόλο, την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου, στις 7 το απόγευμα στην Πλατεία Πανεπιστημίου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.