Στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Καθαρισμού σε συνεργασία με την Οργάνωση Let’ do it Greece, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή εθελοντικός καθαρισμός του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Μαγνησίας σε παραλίες του Αγίου Στεφάνου Βόλου και στο περιαστικό αλσύλλιο της περιοχής.
Οι έφεδροι αξιωματικοί ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και με όρεξη ρίχτηκαν στον καθαρισμό αφού πρώτα τους εφοδιάσαμε με γάντια και σακούλες. Μετά από τρεις ώρες το αποτέλεσμα ήταν ορατό και τους ικανοποίησε όλους αφού η κατάσταση που επικρατούσε πριν ήταν τραγική, αναφέρεται σε δελτίο Τύπου.
Σύμφωνα με την ΕΑΝ, τα είδη που συλλέχτηκαν στη διάρκεια της προσπάθειας ποικίλα, από ρόδες αυτοκινήτων, καθίσματα, πετονιές, μέχρι αποτσίγαρα και καπάκια μπουκαλιών, μπουκάλια, ψαροκασέλες από φελιζόλ, κ.α., που τοποθετήθηκαν σε κάδους του Δήμου, ανάλογα με το υλικό τους.
Το Διοικητικό Συμβούλιο στο τέλος της αποστολής, είχε φροντίσει να αποζημιώσει κατάλληλα τους παρευρισκομένους με διάφορα εδέσματα και μπάρμπεκιου στο χώρο που πολύ φροντίδα είχε φροντίσει το μέλος του Δ.Σ. κ. Μαραγκός Λεωνίδας, τον οποίο και ευχαριστεί.
«Μαζί μας στη προσπάθεια αυτή και η κόρη ενός συναδέλφου μας τριών χρονών που έβαλε κι αυτή γάντια και μαζί με τον μπαμπά την μάζεψαν αρκετά σκουπίδια. μα πάνω απ’ όλα έμαθε, ευαισθητοποιήθηκε και κατάλαβε ποιο είναι το σωστό που πρέπει να κάνουμε, πώς είναι το περιβάλλον βρώμικο και πώς καθαρό. Είδε το πριν και το μετά και χάρηκε που συνέβαλε κι αυτό στην προσπάθεια αυτή», τονίζει ο Σύνδεσμος.
Το Δ.Σ. ζητάει από τα μέλη του να ανταποκρίνονται περισσότεροι έφεδροι αξιωματικοί με τις οικογένειές τους στη προσπάθειά μας αυτή, για να περνούν μηνύματα και διδάγματα στα παιδιά να αγαπήσουν το περιβάλλον, να αγαπήσουν το ίδιο τους το σπίτι και να το περάσουν κι αυτά στα παιδιά τους.
Τέλος η Διοίκηση του Συνδέσμου τους εφέδρους αξιωματικούς που ανταποκρίθηκαν και συμμετείχαν στον εθελοντικό καθαρισμό του Συνδέσμου μας τους κ.κ. Τσούπα Γεώργιο, Τσιανάκα Νικόλαο, Ανδρινό Στέφανο, Σιαφάκα Βασίλειο, Μαραγκό Λεωνίδα, υπεύθυνο Δ.Μ., Κώστα Λουκίδη και την τρίχρονη κόρη του Ελευθερία, Σουλιώτη Γεώργιο, Καραδήμα Κώστα.






























