«Η εικόνα της Μαγνησίας οκτώ μήνες μετά τις πλημμύρες δεν αφήνει περιθώρια ελαφρυντικών στην Κυβέρνηση»

«Οκτώ μήνες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες, η Θεσσαλία παραμένει στο σημείο μηδέν» τόνισαν σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν στη Λάρισα σήμερα Πέμπτη 9 Μαΐου οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Λάρισας κ. Βασίλης Κόκκαλης και Μαγνησίας κ. Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, με αντικείμενο την επόμενη ημέρα από τα καταστροφικά γεγονότα του περασμένου Σεπτεμβρίου. Δήλωση μέσω βίντεο απέστειλε και η βουλευτής Τρικάλων κ. Μαρίνα Κοντοτόλη, η οποία δεν μπόρεσε να παραστεί λόγω κωλύματος.
Ο βουλευτής Μαγνησίας κ. Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος σημείωσε μεταξύ άλλων πως «αν εξειδικεύσουμε στο νομό Μαγνησίας η εικόνα που παρουσιάζει οκτώ μήνες μετά τις καταστροφές, δεν αφήνει περιθώρια ελαφρυντικών για την κυβέρνηση. Υπάρχουν ακόμη πολίτες που δεν έχουν λάβει την αποζημίωσή τους, υπάρχουν ολόκληρες περιοχές στο Πήλιο οι οποίες παραμένουν χωρίς νερό. Υπάρχουν βασικές υποδομές του νομού και ιδιαίτερα του Δήμου Βόλου ακόμη κατεστραμμένες. Το βασικό αναπτυξιακό εργαλείο για την περιοχή που είναι το λιμάνι του Βόλου, μέχρι και σήμερα αδυνατεί να εξυπηρετήσει τον οικονομικό σκοπό του. Νομίζω ότι το κύριο μέτωπο αυτή τη στιγμή εστιάζει στο νότιο και στο ανατολικό Πήλιο όπου επί της ουσίας στο οδικό δίκτυο υπάρχουν βλάβες, καθιζήσεις και κατακρημνίσεις… Το δεύτερο σημαντικό που αφορά το Πήλιο είναι οι κατεστραμμένες υποδομές εντός χωριών και οικισμών. Υπάρχουν πάρα πολλά χωριά στα οποία βασικές υποδομές δεν έχουν ακόμη επιεικώς αποκατασταθεί… Οι εξαγγελίες από το αρμόδιο υπουργείο για τις αποκαταστάσεις πράγματι αγγίζουν τα όρια τις φαιδρότητας. Δηλαδή αμιγώς τουριστικές περιοχές του Πηλίου θα κάνουν σεζόν επί της ουσίας με εργοτάξια.
Το δεύτερο πολύ μεγάλο μέτωπο έχει να κάνει με το λιμάνι του Βόλου. Νομίζω ότι υπάρχουν δραματικές καθυστερήσεις στις αναγκαίες εκβαθύνσεις, τεράστιες απώλειες εσόδων από την κρουαζιέρα. Η κυβέρνηση μας ενημέρωσε ότι οι εργασίες θα διαρκέσουν τουλάχιστον έναν χρόνο, ενδεχομένως και παραπάνω. Ήδη λοιπόν η απώλεια του τζίρου από τις ακυρώσεις κρουαζιέρας φθάνει μέχρι και το 1 εκ. ευρώ».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.