Η επιτροπή λαϊκής αλληλεγγύης στους πρόσφυγες

φωτο αρχείου

Επίσκεψη συμπαράστασης και αλληλεγγύης πραγματοποίησε χθες η επιτροπή λαϊκής αλληλεγγύης αποτελούμενη από μέλη του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών , μέλη σωματείων, μέλη λαϊκών επιτροπών και φοιτήτριες του ΜΑΣ στους πρόσφυγες στου ‘Μόζα’ .
Τους παρέδωσαν μεγάλη ποσότητα ρουχισμού, παπουτσιών, ζάχαρης και λαδιού που έχουν τόσο ανάγκη. Συζήτησαν μαζί τους για τα προβλήματα και τις ανάγκες τους και οι φοιτήτριες απασχόλησαν τα μικρά παιδιά με ζωγραφική και παιχνίδια. Τέλος τραγούδησαν ελληνικά και συριακά παιδικά τραγούδια.

Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου, τα μέλη της επιτροπής εντόπισαν το μεγάλο πρόβλημα που θα υπάρξει τώρα που έρχεται ο χειμώνας από την έλλειψη θέρμανσης, ενώ συνάντησαν τα περισσότερα παιδιά να είναι λουσμένα και να είναι έξω με βρεγμένα μαλλιά επειδή δεν υπάρχει ούτε ένα σεσουάρ σ’ολόκληρο το συγκρότημα να στεγνώνουν τα μαλλιά τους και επειδή απαγορεύεται η χρήση του.

Ακόμη αναφέρουν ότι οι πρόσφυγες δεν έχουν ένα ηλεκτρικό μάτι να κάνουν ένα τσάι ή να βράσουν λίγο νερό για το γάλα των μικρών παιδιών, ενώ ο χορός των εκατομμυρίων ευρώ στις ΜΚΟ για τους πρόσφυγες καλά κρατεί.
Τα μέλη της επιτροπής τους υποσχέθηκαν ότι θα επανέλθουν την επόμενη εβδομάδα και θα κάνουν τις πιέσεις προς όποια κατεύθυνση χρειαστεί για να διεκδικήσουν μαζί τους τα αυτονόητα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.