Η κάλπη των ευρωεκλογών εξέπεμψε πολλαπλά μηνύματα

Τονίζεται σε μήνυμα του Αλ.Μεϊκόπουλου για το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών

Η κάλπη των ευρωεκλογών εξέπεμψε πολλαπλά μηνύματα, τονίζεται σε μήνυμα του βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ.Μεϊκόπουλου για το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών. Όπως τονίζει, «καταρχήν θέλω να ευχαριστήσω όλους τους πολίτες που δε γύρισαν την πλάτη στην εκλογική διαδικασία και πήγαν χθες στην κάλπη για να ψηφίσουν.
Ευχαριστώ από καρδιάς τους συντοπίτες μου, τους ανθρώπους της Μαγνησίας, που τίμησαν τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. και τον κατέταξαν δεύτερο κόμμα σε εκλογική δύναμη με ποσοστό υψηλότερο του πανελλαδικού.
Η εμπιστοσύνη τους αποδεικνύει ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. έχει γερές βάσεις στην περιοχή μας και έχουμε χρέος να ανταποκριθούμε με ακόμα περισσότερη δουλειά, παρουσία και αποτελεσματικότητα.
Θερμές ευχαριστίες, τέλος, στις Οργανώσεις Μελών και τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. Μαγνησίας που συνέδραμαν στην συλλογική προσπάθεια.
Η κάλπη των ευρωεκλογών εξέπεμψε πολλαπλά μηνύματα.
Η αποχή, που τροφοδοτήθηκε από την δυσαρέσκεια, τις χαμηλές προσδοκίες και την έλλειψη εμπιστοσύνης στο πολιτικό σύστημα, υπερκαλύπτει οποιαδήποτε άλλη συζήτηση περί επίτευξης στόχων, εκλογικών απωλειών ή κερδών.
Η γιγάντωση της αποχής, ιδιαίτερα στις νεότερες ηλικίες, η εδραίωση της αντίληψης ότι η ψήφος τους δεν επιφέρει κανένα αποτέλεσμα, ή ακόμα και η άρνησή τους να συμμετέχουν επειδή θεωρούν τη διαδικασία βλαπτική για την κοινωνία, είναι ζητήματα που πρέπει να μας απασχολήσουν σοβαρά για την ποιότητα και το μέλλον της δημοκρατίας στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.
Θα πρέπει, επίσης, να σταθούμε στην άνοδο της αντισυστημικής ψήφου και τη διασπορά της σε κόμματα δεξιότερα της ΝΔ, με ρηχές ή ανύπαρκτες πολιτικές προτάσεις, όπου εκφράστηκε η διαμαρτυρία.

Οι μεγάλες εκλογικές απώλειες της ΝΔ ήταν σαφές μήνυμα αποδοκιμασίας των πολιτών σε μια κυβέρνηση που έχει παραδώσει την τύχη αυτής τη χώρας σε οικονομικά συμφέροντα, παράγοντες και ελίτ, ενώ παράλληλα διαμορφώνει ένα κλειστό σύστημα εξουσίας που υπηρετεί αποκλειστικά την επιβίωσή της. Οι πολίτες έδωσαν ένα δυνατό ράπισμα στην αλαζονεία του 41% και στους κυβερνώντες που εξάντλησαν τα όριά τους, και επιμένουν προκλητικά να τους κοιτάζουν αφ’ υψηλού.

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ., έχοντας περάσει τη χειρότερη περιδίνηση στην ιστορία του, διασπάσεις, και αλλαγή ηγεσίας κατόρθωσε να κρατήσει τα ποσοστά του με μικρές απώλειες, όταν πολλοί προδίκαζαν το τέλος του και προέβλεπαν μονοψήφιο ποσοστό. Είναι δεύτερο κόμμα με το μεγαλύτερο ποσοστό ανάμεσα στα κόμματα του προοδευτικού χώρου. Καταγράφουμε ως θετικό ότι αναδείχθηκε πρώτο κόμμα στους νέους 17-24 ετών και βελτίωσε τα ποσοστά του στους συνταξιούχους. Σαφώς, και ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. είναι παραλήπτης μηνύματος της κάλπης το οποίο θα αξιολογήσουμε με νηφαλιότητα και ειλικρίνεια. Προτάσεις έχουμε, πρέπει όμως να πείσουμε ότι αυτές μπορούν να εφαρμοστούν την επόμενη ημέρα. Θα εργαστούμε με επιπλέον ένταση, σοβαρότητα, εξωστρέφεια και θα δώσουμε μεγαλύτερη έμφαση στην περιφέρεια.

Συγχαρητήρια σε όλους τους υποψηφίους του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. που στελέχωσαν το ευρωψηφοδέλτιό μας και καλή δύναμη τους Κώστα Αρβανίτη, Νικόλα Φαραντούρη, Νίκο Παππά και Έλενα Κουντουρά στο απαιτητικό έργο της εκπροσώπησης της χώρας μας στην Ευρωβουλή. Πιστεύω ότι θα φανούν αντάξιοι της εμπιστοσύνης των πολιτών».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.