Η ΛΑΣ Ζαγοράς για παράνομη υλοτομία σε δημοτικό δάσος

Παράνομη υλοτομία σε δημοτικό δάσος στη Ζαγορά καταγγέλλει η Λαϊκή Συσπείρωση Ζαγοράς – Μουρεσίου, όπως και τη Δημοτική Αρχή που δεν ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο και δεν αντέδρασε άμεσα.

Σύμφωνα με την παράταξη, ενώ το θέμα ήταν γνωστό εδώ και μέρες, η Δημοτική αρχή δεν θέλησε να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με την παράνομη υλοτομία, και το θέμα μπήκε κατόπιν πίεσης της Λαϊκής Συσπείρωσης.

«Στην πρόταση μας ζητήσαμε να γίνουν όλες οι νόμιμες ενέργειες προκειμένου να σταματήσει η παράνομη υλοτομία και να κατασχεθεί το παράνομο φορτίο κάτι που δέχτηκαν οι υπόλοιπες παρατάξεις.

Ζητήσαμε επίσης την επόμενη μέρα της Συνεδρίασης να μεταβεί σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο παρουσία της αστυνομίας στο χώρο της υλοτομίας για να διαπιστωθεί η έκταση της παραμονής υλοτομίας, καθώς ήταν φανερή η αργοπορία της Δημοτικής Αρχής. Ωστόσο, τόσο η παράταξη του Δημάρχου, όσο και η παράταξη της κας Σαμαρά αρνήθηκαν την άμεση αντίδραση του ΔΣ», αναφέρει η ΛΑΣ.

Η Λαϊκή Συσπείρωση έχει επανειλημμένα τοποθετηθεί ενάντια στην εμπορευματοποίηση των δημοτικών δασών με προτάσεις ώστε να σταματήσει η παράνομη υλοτομία, να καλύπτονται εγκαίρως και επαρκώς οι ατομικές ανάγκες των κατοίκων, ενώ καταγγέλλει την αργοπορία της Δημοτικής Αρχής στην άμεση αντιμετώπιση ανάλογων θεμάτων.
Η προστασία του δασικού οικοσυστήματος επιβάλλεται να γίνεται με όρους που ωφελούν την κοινωνία και το λαό μας, και να έρχεται σε αντιπαράθεση με επιχειρηματικά συμφέροντα, αναφέρει.

Καταλήγοντας τονίζει ότι δε χωρά επίσης αμφιβολία το γεγονός ότι τόσο η σημερινή όσο και οι προηγούμενες κυβερνήσεις με τις ευλογίες της ΕΕ έχουν δημιουργήσει το νομοθετικό πλαίσιο που μετατρέπει τα δάση μας σε πεδίο κερδοσκοπίας σε βάρος του λαού μας, είτε αυτό λέγεται αλλαγή της χρήσης, είτε ανεξέλεγκτη και παράνομη υλοτομία, είτε εγκατάσταση ανεμογεννητριών κλπ..

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.