I.M. Δημητριάδος: Βιβλίο για τον Μακαριστό Χριστόδουλο

12 χρόνια από την εκδημία του

Η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος διοργανώνει εκδήλωση – παρουσίαση του νέου βιβλίου του Αρχιμανδρίτου Επιφανίου Οικονόμου, Ιεροκήρυκος, με τίτλο «Χριστόδουλος, Μητροπολίτης Δημητριάδος & Αλμυρού, 1974-1998».
Όπως έγινε γνωστό, «στην εν λόγω μελέτη ο συγγραφέας καταθέτει προσωπικές μαρτυρίες και εμπειρίες ιστορικές για το ποιός ήταν ο Μακαριστός Χριστόδουλος ως Ποιμενάρχης της Δημητριάδος. Φωτίζει την άγνωστη, στους πολλούς, περίοδο της διακονίας του στην Ιερά Μητρόπολή μας, την οποία ποίμανε για περισσότερα από εικοσιτέσσερα έτη και προσέφερε τα καλύτερα, ωριμότερα και πιο δυναμικά χρόνια της ζωής του, αφήνοντας ανεξίτηλα και ολοφάνερα τα ίχνη του στις καρδιές Κλήρου και λαού.
Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 27 Ιανουαρίου, στις 7.00μ.μ., στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου.
Για το βιβλίο θα ομιλήσουν:
Α. Ο Δημοσιογράφος κ. Γεώργιος Παπαθανασόπουλος και
Β. Ο Πρωτ. Δημήτριος Κατούνης, Εφημέριος του Ιερού Ναού Αναλήψεως του Χριστού Βόλου και Δ/ντής της Σχολής Αγιογραφίας «Δια χειρός».

Την επομένη ημέρα, Τρίτη 28/1, στον Μητροπολιτικό μας Ναό, θα τελεστεί Θεία Λειτουργία και Μνημόσυνο του Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου, με την ευκαιρία της συμπληρώσεως 12 ετών από την εις Κύριον εκδημία του, προεξάρχοντος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Ιγνατίου».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.