Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Επαγγελματιών λαϊκών αγορών για το φορολογικό και το ασφαλιστικό

Τις θέσεις της για το φορολογικό αλλά και το ασφαλιστικό καταθέτει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιομηχανικών Ειδών και Επαγγελματιών Λαϊκών Αγορών με έδρα τον Βόλο και δίνει παράλληλα πληροφορίες τους επαγγελματίες των λαϊκών για τη διασύνδεση των ταμειακών μηχανών και των POS.

Ειδικότερα αναφέρει ότι «τον τελευταίο καιρό γνωρίζουμε ότι έχετε πελαγώσει με τη διασύνδεση των ταμειακών μηχανών και των pos, ότι δέχεστε πληροφορίες οι οποίες πολλές φορές καταλήγουν να σας μπερδεύουν περισσότερο και να μην ξέρετε τι να κάνετε…

Να ξέρετε πως έχουμε αφιερώσει πάρα πολλές ώρες για να ελέγξουμε προτάσεις, προσφορές ,να ενημερωθούμε και να βρούμε τις καλύτερες δυνατές λύσεις.

  1. Σε πρώτη φάση για να αποβάλλεται το άγχος, όσοι συνάδελφοι έχετε επιλέξει να προχωρήσετε στη λύση all in one( 2 σε 1), θα ενημερώσετε τον λογιστή σας , ώστε να τσεκάρει την επιλογή στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ ό,τι προτίθεστε να προχωρήσετε σε αντικατάσταση της παλιάς σας ταμειακής με τη λύση all in One, αυτό θα σας δώσει αυτόματα παράταση μέχρι τις 30 Απριλίου.
  2. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες ,τέλος του μηνός αναμένουμε να ανοίξει και το voucher της κατηγορίας 6.
  3. Πέραν των διαφόρων προσφορών που έχουμε για λύσεις 2 σε 1 υπάρχει και νέα λύση από την εταιρεία Solibus όπου είναι δύο σε ένα αλλά χωρίς πάροχο με ενσωματωμένη εφαρμογή ταμειακής μηχανής και wi-fi. Τις επόμενες ημέρες θα έχουμε λεπτομέρειες για τιμή κλπ.

*Όσοι συνάδελφοι θέλουν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για τη συγκεκριμένη λύση,μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Πέραν των ταμειακών μηχανών όπου θα βρεθεί η λύση, το μεγάλο αγκάθι και αυτό που μας προβληματίζει όλους είναι το νέο δυσβάστακτο φορολογικό, έχουμε έρθει ήδη σε επαφή με τα αρμόδια υπουργεία έχουμε κάνει τις προτάσεις μας , βρισκόμαστε σε διαβούλευση και θα παλέψουμε για το καλύτερο.

Προτάσεις για το φορολογικό:

Α) Ζητάμε να φορολογούμεθα βάσει των ημερών που δουλεύουμε και όχι για 365 ημέρες το χρόνο.

Β) Η συμμετοχή μας σε λαϊκές αγορές των επαρχιών με λιγότερους από χίλιους κατοίκους να μη λογίζονται ως μέρες εργασίας για το φορολογικό.

Γ) Να ληφθεί σοβαρά υπόψιν ότι οι μέρες και ώρες λειτουργίας μας δεν είναι ούτε το μισό από ένα κατάστημα, δεδομένων ημερών λειτουργίας των ωρών λειτουργίας των καιρικών φαινομένων κλπ, ως εκ τούτου το φορολογικό δεν μπορεί να μας εξισώνει.

Δ) Ζητάμε στους επαγγελματίες οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην επαρχία και η  επισκεψιμότητα και ο τζίρος στις λαϊκές αγορές  δεν έχει καμία σχέση με τα μεγάλα αστικά κέντρα των Αθηνών και Θεσσαλονίκης, η φορολογία να μειωθεί κατά 50%.

 Αντίστοιχες προτάσεις έχουμε κάνει και για το ασφαλιστικό:

  1. Ο ΕΦΚΑ να μας χρεώνει τις ημέρες ασφάλισης μέσω διασταύρωσης των ημερών που έχουμε δηλώσει στον ΟΠΣΑΑ (https://openmarket.mindev.gov.gr/)
  2. Να βρεθεί μία λύση με το σύστημα του εφκα που ενώ έχουμε πληρώσει τις εισφορές μας, μας βγάζει ανασφάλιστους προκαλώντας μας διάφορα προβλήματα.(Έχει ήδη δρομολογηθεί ραντεβού με την κα.ΔόμναΜαρίαΜιχαηλίδου)

Σε λοιπές επαφές με τους κυρίους Αναγνωστόπουλο και Σκρέκα τους καταστήσαμε σαφές ότι αρκετά εδάφια του 4849 είναι ανεφάρμοστα.

Έχουμε καταθέσει προτάσεις ώστε η λειτουργία των λαϊκών αγορών να είναι πιο ευέλικτη, ομαλή, δίκαιη και πρόσβαση με γνώμονα τον επαγγελματία και φυσικά τον τελικό αποδέκτη που είναι ο καταναλωτής.

  1. Σύσταση των 9μελών επιτροπών στις περιφέρειες με συμμετοχή των συνδικαλιστών και νομικό πρόσωπο ώστε να δημιουργηθούν οργανισμοί για την πιο ευέλικτη λειτουργία τη γρήγορη επίλυση των προβλημάτων.
  2. Το ημερήσιο δικαίωμα να χρεώνεται βάση παρουσίας.
  3. Η είσπραξη για το ημερήσιο δικαίωμα πέραν της τραπεζικής να γίνεται και από τον επόπτη με τη χρήση POS.
  4. Ζητούμε τη δημιουργία προτύπων λαϊκών αγορών, οι οποίες θα ενταχθούν στα προγράμματα ΕΣΠΑ και θα φιλοξενηθούν σε δημοτικά αγροτεμάχια. Οι πρότυπες λαϊκές αγορές θα λειτουργούν κυρίως σαββατοκύριακο με δεκάωρη λειτουργία ώστε να εξυπηρετούν τον εργαζόμενο που δεν δύναται να επισκεφθεί τη λαϊκή αγορά τις καθημερινές, λόγω εργασίας.
  5. Επιδιώκουμε την αύξηση του ποσοστού συμμετοχής των πωλητών λαϊκών αγορών στα παζάρια  από 20% να ανέβει στο 30%.
  6. Την απορρόφηση προγραμμάτων ΕΣΠΑ για την προμήθεια αυτοκινούμενων οχημάτων και λοιπές ενισχύσεις για τον εκσυγχρονισμό του κλάδου μας.
  7. Επίσης την πρότασή μας για νομοθέτηση επί των μεταχειρισμένων «ρούχων δεύτερης ευκαιρίας» , όπου περιλαμβάνει κλιβανισμό από πιστοποιημένη εταιρεία, ταμπελάκια τα οποία θα είναι αναρτημένα σε κάθε ρούχο με τον αριθμό πιστοποίησης του κλιβάνου και ταμπέλα η οποία θα είμαι εμφανής από το κοινό και θα ενημερώνει ότι τα ρούχα είναι μεταχειρισμένα ώστε να γνωρίζω ο καταναλωτής τι ψωνίζει».

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.