Η Ζ. Μακρή στην ανακήρυξη του Οικουμενικού Πατριάρχη σε επίτιμο δημότη Λευκάδας

Η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και βουλευτής Ν. Μαγνησίας Ζέττα Μ. Μακρή παραβρέθηκε, ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Ελληνικής Κυβέρνησης, στην τελετή ανακήρυξης του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου σε επίτιμο δημότη Λευκάδας, όπως επισημαίνεται σε δελτίο Τύπου, που εξέδωσε.

Ειδικότερα, «μετά από πρόταση του Δημάρχου Ξενοφώντα Βεργίνη και την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Λευκάδας, η ειδική τελετή πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 25 Ιουνίου, με την ευκαιρία της παρουσίας του κ. Βαρθολομαίου στο νησί  λόγω της εορτής της Πολιούχου Παναγίας Πεφανερωµένης.

Η Υφυπουργός Παιδείας, εκπροσωπώντας τον Πρωθυπουργό, είχε το προνόμιο και την τιμή να συνοδεύσει τον προκαθήμενο της Ορθοδόξου Εκκλησίας στο ταξίδι του και παραβρέθηκε στην συγκινητική τελετή ανακήρυξης του Οικουμενικού Πατριάρχη σε επίτιμο δημότη Λευκάδας.

Στο γεύμα που παρατέθηκε προς τιμήν του κ. Βαρθολομαίου, η Υφυπουργός Παιδείας αποκόμισε μια, ακόμα, πολύτιμη εμπειρία καθώς ο κ. Βαρθολομαίος μίλησε με λόγια καρδιάς για την ίδια και αναφέρθηκε στην αγάπη της για την Μητέρα Εκκλησία και την στενή σχέση της με το Πατριαρχείο.

Η κα Μακρή, με την άδεια του Παναγιώτατου, πήρε τον λόγο και απευθύνθηκε με ευγνωμοσύνη, σεβασμό και εκτίμηση στο πρόσωπο και στο έργο του: “Η Λευκάδα υποδέχεται, φιλοξενεί και τιμά έναν φωτοβόλο Ιεράρχη, τον Αρχιεπίσκοπο Κωνσταντινουπόλεως και Οικουμενικό Πατριάρχη, κ. Βαρθολομαίο, κατεξοχήν πρώτο και κύριο εκφραστή της θεόπνευστης και αδιαπραγμάτευτης πίστης μας, ο οποίος διακρίνεται για την έντονη ποιμαντική του δράση και την ουσιαστική του παρουσία στο σύγχρονο γίγνεσθαι. Θα αναφέρω τα ελαχιστότατα: θερμός υποστηρικτής της ενότητας των ορθοδόξων εκκλησιών και του διαχριστιανικού διαλόγου, υπέρμαχος της ανάγκης για παγκόσμια ειρήνη και για προστασία του περιβάλλοντος, ανεπιφύλακτα τασσόμενος υπέρ της επαναλειτουργίας των παραδοσιακών χώρων Ορθόδοξης πίστης και κληρονομιάς, διάγει μια λαμπρή και έμφορτη καρπών αγαθών πολυετή Αρχιερατική διαποίμανση»».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.