Η Ζαγορά μέσα στις περιοχές με τα μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης για το 2022

Τι παρουσιάζει το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το meteo.gr συγκέντρωσε και παρουσιάζει τα ρεκόρ βροχόπτωσης και θερμοκρασιών για το 2022, σύμφωνα με τις καταγραφές του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, καθώς και άλλα αξιοσημείωτα μετεωρολογικά στοιχεία του έτους. Μάλιστα, στις καταγραφές η Ζαγορά βρίσκεται μέσα στις καταγραφές με τα μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης για το 2022!

Ειδικότερα, σε επίπεδο θερμοκρασιών το 2022 αποτέλεσε ακόμα μια θερμή χρονιά, για τις περισσότερες περιοχές της χώρας, κατά τη διάρκεια των περισσότερων μηνών, με αποκορύφωμα τις περιόδους 22-23 Ιουνίου και 23-29 Ιουλίου. Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες του έτους καταγράφηκαν κυρίως κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας ΕΛΠΙΣ (23-25 Ιανουαρίου).

Ξεχωριστή θέση στα θερμοκρασιακά ρεκόρ του 2022 κατέχει το Λευκοχώρι Φθιώτιδας, όπου σημειώθηκαν ταυτόχρονα η μικρότερη ελάχιστη (-18.1°C στις 26/01) και η μεγαλύτερη μέγιστη (42.1°C στις 23/06) του έτους, δημιουργώντας ετήσιο θερμοκρασιακό εύρος μεγαλύτερο των 60 βαθμών Κελσίου.

Στο χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται οι 10 μεγαλύτερες μέγιστες και οι 10 μικρότερες ελάχιστες θερμοκρασίες (πλην χιονοδρομικών κέντρων και δολινών) για το 2022.

Σε επίπεδο βροχοπτώσεων τα πρωτεία μοιράστηκαν η Κρήτη, η Ήπειρος και η Μαγνησία, με το μετεωρολογικό σταθμό στην Ασή Γωνιά Χανίων να καταγράφει ετήσιο ύψος βροχόπτωσης 2383 χιλιοστά. Αντίθετα, τα μικρότερα ετήσια ύψη βροχόπτωσης εντοπίζονται στην Αττική, στη Βόρεια Κορινθία και στη Νότια Βοιωτία. Στο χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται τα 10 μεγαλύτερα και τα 10 μικρότερα ετήσια ύψη βροχόπτωσης για το 2022.

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.