Έναν 55χρονο και μια 23χρονη, που έκαναν κλοπές σε επιχειρήσεις της Κεντρικής και της Βόρειας Ελλάδας, μεταξύ των οποίων και μία στον Αλμυρό, συνέλαβαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κοζάνης.
Σε βάρος των δύο συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, ενώ αναζητείται και ένας τρίτος συνεργός τους.
Μέχρι στιγμής εξιχνιάστηκαν 27 κλοπές από τον Οκτώβριο του 2017 έως το Μάιο του 2018, σε περιοχές της Μαγνησίας, Κοζάνης, Πτολεμαΐδας, Ημαθίας, Λάρισας, Καβάλας και Κατερίνης, ενώ εκτιμάται ότι η λεία των δραστών υπερβαίνει τις 147.000 €.
Οι δράστες, αφού παραβίαζαν με την χρήση αιχμηρών αντικειμένων κύριες εισόδους ή παράθυρα επιχειρήσεων και αποθηκών, εισέρχονταν στο εσωτερικό τους, αφαιρώντας κυρίως επαγγελματικό εξοπλισμό (μηχανήματα και εργαλεία μηχανολογικής και ηλεκτρολογικής φύσεως), τα οποία στη συνέχεια μετέφεραν και απέκρυπταν σε αποθηκευτικό χώρο που τους παρείχε, εν γνώσει της, η 23χρονη.
Για τη διάπραξη των κλοπών, οι δράστες λάμβαναν κατάλληλα μέτρα, προκειμένου να αποφύγουν τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους και συγκεκριμένα επέλεγαν τις ημέρες των αργιών και τα Σαββατοκύριακα, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι οι επιχειρήσεις δεν βρίσκονταν σε λειτουργία και αφού προηγουμένως διαπίστωναν ότι στο εσωτερικό τους δεν ήταν κάποιος εργαζόμενος ή ο ιδιοκτήτης των αποθηκών, παραβίαζαν τις κύριες εισόδους ή τα παράθυρα και εισέρχονταν στο χώρο αυτών. Επιπλέον, σε μία περίπτωση κλοπής είχαν απενεργοποιήσει, πριν παραβιάσουν την κύρια είσοδο, το σύστημα συναγερμού της επιχείρησης.






























