Ικανοποιητική η κίνηση στη χερσαία Μαγνησία

Στο 70% η πληρότητα, μικρή κίνηση από τα Βαλκάνια, χάθηκε η Ρωσία

Ικανοποιητική για την εποχή χαρακτηρίζουν οι ξενοδόχοι την τουριστική κίνηση στη χερσαία Μαγνησία, από ξένους και Έλληνες επισκέπτες, ενώ μικρή είναι η κίνηση επισκεπτών από τα Βαλκάνια, που στράφηκαν σε άλλες αγορές, λόγω μεταναστευτικού και κλειστών συνόρων και χάθηκε το κύμα επισκεπτών από τη Ρωσία, λόγω της βίζας.

Τα παραπάνω ανέφερε, μιλώντας στο «Ράδιο Ένα 102,5» ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας Γιώργος Ζαφείρης, που χαρακτήρισε τη μη κίνηση του “Τρένου Πηλίου”, λόγω της απεργίας υπαλλήλων του ΟΣΕ, πλήγμα για την περιοχή.

Ο πρόεδρος των ξενοδόχων, ανέφερε ότι αυτή την περίοδο στη χερσαία Μαγνησία η τουριστική κίνηση είναι υψηλή, κάτι που ήταν αναμενόμενο για την εποχή.

Όπως τόνισε, η δραματική κατάσταση του Μαΐου και του Ιουνίου δεν υπάρχει τώρα και φαίνεται ότι η καλή κίνηση θα διατηρηθεί μέχρι τις 22 Αυγούστου, που όμως δεν θα είναι ικανή να καλύψει τα έξοδα και τις ανάγκες που υπάρχουν.

Διαμονή 4-5 ημερών

Την περίοδο αυτή στη Μαγνησία κάνουν διακοπές ξένοι, αλλά και Έλληνες, που έχουν τη δυνατότητα να κάνουν διακοπές και συνήθως κλείνουν πακέτα διανομής 4 με 5 μέρες, ενώ, με μια πρώτη εκτίμηση, οι πληρότητες, φτάνουν στο 70% των καταλυμάτων.

Στη διάρκεια του χειμώνα και των περασμένων μηνών, δόθηκε μεγάλη βάση στην προβολή της περιοχής στις αγορές των Βαλκανίων, που όμως δεν υπάρχει ανταπόκριση που αναμενόταν, λόγω του μεταναστευτικού και των «κλειστών» συνόρων, ανέφερε ο ξενοδόχος.

«Δώσαμε αγώνα μέσω αλληλογραφίας να πείσουμε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, ενώ οι Βούλγαροι δημοσιογράφοι που ήρθαν στην περιοχή, πίστευαν ότι κάτι κάναμε και πέρασαν γρήγορα τα σύνορα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Ζαφείρης.

Σύμφωνα με την εικόνα που μετέφερε, Βούλγαροι, Σκοπιανοί και Ρουμάνοι, είναι ελάχιστοι στην περιοχή, σε σχέση με το ενδιαφέρον που είχαν εκδηλώσει στη διάρκεια των τουριστικών εκθέσεων και των συναντήσεων που έγιναν τους περασμένους μήνες.

«Δεν ήρθαν οι Ρώσοι… Στηρίζουν οι Ισραηλινοί»

Το πλήγμα από το μεταναστευτικό, τόσο στη Μαγνησία, όσο και στη Βόρεια Ελλάδα είναι μεγάλο, διότι έμεινε η εικόνα ότι τα σύνορα της χώρας είναι κλειστά και δεν γνώριζαν ότι ήταν ανοιχτά για την είσοδο και κλειστά για την έξοδο των προσφύγων και μεταναστών.

Αναφορικά με τους Ρώσους τουρίστες, ο πρόεδρος των ξενοδόχων τόνισε ότι δεν ήρθαν στην περιοχή, εκτός από κάποια λίγα γκρουπ ορισμένων γραφείων που φέρνουν τουρίστες κάθε χρόνο. Σύμφωνα με τον Γ. Ζαφείρη, το κύμα των Ρώσων χάθηκε για όλη την Ελλάδα με το θέμα της βίζας σε ποσοστό 10% των αναγκών που είχαν, με αποτέλεσμα να στραφούν σε άλλες αγορές.

Οι επισκέπτες από το Ισραήλ, αν και είχαν μικρή κάμψη, ξεκίνησαν ξανά να έρχονται και είναι αρκετοί για τη Μαγνησία, που πλέον γνωρίζουν και την εντάσσουν στο πρόγραμμά τους.

Πλήγμα το «Τρένο Πηλίου»

Ο πρόεδρος των ξενοδόχων χαρακτήρισε πλήγμα για την περιοχή την ακινητοποίηση του «Τρένου Πηλίου», λόγω απεργίας των υπαλλήλων στον ΟΣΕ, τόνισε ότι αναλαμβάνει πρωτοβουλία με τους υπαλλήλους για να εξαιρεθεί της απεργίας και διαμήνυσε ότι ο «τουρισμός – περιπέτεια» στη χώρα μας, πρέπει να σταματήσει.

Σύμφωνα με τον Γ. Ζαφείρη, μέσω εκθέσεων προσπαθούμε να προβάλλουμε το Τρενάκι Πηλίου, που είναι το μοναδικό, αλλά και λόγος για τον οποίο επισκέπτονται τουρίστες την περιοχή. Το Τρενάκι είναι πόλος έλξης για τον τουρισμό και την κρουαζιέρα και συνεχίζουμε να προκαλούμε εκπλήξεις στους επισκέπτες, τη μία πίσω από την άλλη. «Όπως εξηγήσαμε, δεν είναι περίπτωση, ότι απεργεί το τρένο και θα πάμε με λεωφορείο ή απεργεί το λεωφορείο και θα πάρουμε ταξί, αλλά είναι περίπτωση που ο άλλος, μετά από μήνες προγραμματισμού, έρχεται στη χώρα μας, έχει κλείσει να πάει εκδρομή με το Τρενάκι και τον περιμένει η… έκπληξη ότι το Τρενάκι δεν υπάρχει», είπε ο πρόεδρος των ξενοδόχων.

Σύμφωνα με τον Γ. Ζαφείρη, τα χτυπήματα στον τουρισμό είναι συνεχόμενα και οι επαγγελματίες, αντί να ασχοληθούν με την εξυπηρέτηση των πελατών τους, ασχολούνται με τα αυτονόητα.

Όπως ανέφερε, οι εργαζόμενοι στην περιοχή μας, άλλες φορές έχουν αντιδράσει θετικά, όπως σε περιπτώσεις απεργίας, εργάστηκαν για να εξυπηρετήσουν τους επισκέπτες, ενώ οι ξενοδόχοι ζήτησαν να εξαιρεθεί από την απεργία των εργαζομένων στον ΟΣΕ το Τρενάκι και προγραμματίζουν συνάντηση για το θέμα.

«Κανείς δεν αντιλαμβάνεται ότι η ζημιά στον τουρισμό, που προέρχεται από μια σημερινή πράξη, μπορεί να διαρκέσει περίπου δύο χρόνια, όσος χρόνος απαιτείται για να στήσει κάποιος κάτι, στον τομέα του τουρισμού», σημείωσε ο πρόεδρος των ξενοδόχων.

Συμπλήρωσε δε, ότι για την προβολή του Τρένου Πηλίου προηγήθηκε προεργασία από τους πράκτορες, για να περιληφθεί στα πακέτα φιλοξενίας των επισκεπτών στην περιοχή και πρόταξη των ξενοδόχων για τους πελάτες τους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.