Περίπου 3.500 ευρώ το τετραγωνικό είναι η μέση ζητούμενη τιμή πώλησης μιας κατοικίας στη Σκιάθο, σύμφωνα με τα στοιχεία του spitogatos.gr. Η εικόνα για το δεύτερο τρίμηνο του 2026 εμφανίζει ήπιες μεταβολές στα περισσότερα νησιά των Σποράδων στον τομέα της αγοράς κατοικίας. Όπως αναφέρεται το καταπράσινο φυσικό τοπίο, οι χαρακτηριστικές παραλίες και ο ιδιαίτερος χαρακτήρας του κάθε νησιού, έχουν ως αποτέλεσμα οι Σποράδες να αποτελούν έναν δημοφιλή προορισμό, ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Στην αγορά κατοικίας, κατά το 2ο τρίμηνο του 2026, οι μέσες ζητούμενες τιμές (ΜΖΤ) πώλησης παρουσιάζουν σχετικά ήπιες ετήσιες μεταβολές στα περισσότερα νησιά των Σποράδων. Η Σκιάθος παραμένει το νησί με την υψηλότερη ΜΖΤ πώλησης κατοικιών, η οποία διαμορφώνεται στα 3.521 €/τ.μ., ενώ ακολουθούν η Αλόννησος με ΜΖΤ 2.667 €/τ.μ., η Σκύρος με ΜΖΤ 2.402 €/τ.μ. και η Σκόπελος με ΜΖΤ 2.154 €/τ.μ.
Επίσης σε πανελλαδικό επίπεδο η ανοδική πορεία των μέσων ζητούμενων τιμών (ΜΖΤ) πώλησης κατοικιών στα ελληνικά νησιά συνεχίζεται και το 2026. Κατά το 2ο τρίμηνο του έτους, στα Νησιά του Αιγαίου η ΜΖΤ πώλησης διαμορφώθηκε στις 2.941 €/τ.μ., καταγράφοντας ετήσια αύξηση 5,9%. Στα Νησιά του Ιονίου, η ΜΖΤ ανήλθε στις 2.531 €/τ.μ., επίσης αυξημένη κατά 5,9% σε σχέση με το 2ο τρίμηνο του 2025, ενώ στην Κρήτη διαμορφώθηκε στις 2.250 €/τ.μ., σημειώνοντας τη μεγαλύτερη ετήσια αύξηση
μεταξύ των παραπάνω γεωγραφικών ενοτήτων, κατά 6,9%. Σε βάθος πενταετίας, η εξέλιξη των μέσων ζητούμενων τιμών είναι ακόμη πιο έντονη. Από το 2ο τρίμηνο του 2021 έως το 2ο τρίμηνο του 2026, η ΜΖΤ πώλησης κατοικιών στην Κρήτη αυξήθηκε κατά 50%.
Σε ό,τι αφορά τη διεθνή ζήτηση για κατοικίες προς πώληση στα ελληνικά νησιά κατά το 2ο
τρίμηνο του 2026, στην πρώτη θέση βρίσκονται οι ΗΠΑ και ακολουθούν το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία, η Ολλανδία και η Γαλλία. Το ενδιαφέρον των δυνητικών αγοραστών από το εξωτερικό στρέφεται κυρίως προς τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, ενώ ακολουθούν οι Π.Ε. Χανίων, Κέρκυρας και Ηρακλείου. Αντίστοιχα, στην εγχώρια ζήτηση, οι Κυκλάδες βρίσκονται επίσης στην πρώτη θέση, ενώ ακολουθούν η Π.Ε. Ηρακλείου, τα Νησιά του Αργοσαρωνικού, η Π.Ε. Χανίων και τα Δωδεκάνησα.
































