Κ.Μαραβέγιας: Η δωρεά της ΑΓΕΤ δεν συνεπάγεται ότι δεν υπόκειται σε ελέγχους

Τονίζει ο βουλευτής με αφορμή τις επικρίσεις που δέχθηκε για τη δωρεά της βιομηχανίας προς το Νοσοκομείο Βόλου

Η δωρεά του Ομίλου Ηρακλής ενισχύει την προσπάθεια του κράτους να αντιμετωπίσει συνθήκες έκτακτης ανάγκες, αλλά δεν συνεπάγεται ότι δεν πρέπει να υπόκειται στους προβλεπόμενους ελέγχους, αναφέρει, μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, απαντώντας στις επικρίσεις τόσο των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου και Κατερίνας Παπανάτσιου όσο και της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών.

Όπως αναφέρει στην απάντησή του ο Βουλευτής:

«Επιμένω ότι η δωρεά του Ομίλου Ηρακλής και κάθε δωρεά ιδιωτικής εταιρείας που ενισχύει την προσπάθεια του κράτους να αντιμετωπίσει συνθήκες έκτακτης ανάγκης, όπως αυτές που βιώνουμε τους τελευταίους μήνες, δεν μπορεί να είναι απορριπτέα. Αυτό όμως δεν συνεπάγεται το γεγονός ότι όλες οι επιχειρήσεις δεν πρέπει να υπόκεινται στους προβλεπόμενους ελέγχους. Είναι άλλο πράγμα η εταιρική κοινωνική ευθύνη και άλλο η ευθύνη των δημοσίων υπηρεσιών να διενεργούν ελέγχους για την τήρηση της νομοθεσίας. Αντιλαμβάνομαι τη στάση της ΑΓΕΤ ως ένα ακόμη παράδειγμα συστράτευσης του ιδιωτικού τομέα σε μια γενικότερη κινητοποίηση όλων των δυνάμεων της χώρας απέναντι σε έναν δύσκολο «εχθρό».

Σε κάθε περίπτωση, την καλύτερη απάντηση σε όσους έσπευσαν να εξαπολύσουν τα βέλη τους εναντίον μου, αποτελούν τα λόγια του Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Βόλου κ. Ηλία Καραμέτου, ο οποίος με ευχαρίστησε για την πρωτοβουλία λέγοντας ότι η συγκεκριμένη δωρεά θα δώσει βαθιά ανάσα στο «Αχιλλοπούλειο», καθώς τα αντιδραστήρια έχουν ήδη εξαντληθεί από την προηγούμενη εβδομάδα και η νέα παραγγελία καθυστερεί. Όσοι θεωρούν μεμπτή την προσφορά της ΑΓΕΤ, ας ζητήσουν από τους γιατρούς να μην τα χρησιμοποιήσουν, αλλά μετά οι ίδιοι θα πρέπει να λογοδοτήσουν στην τοπική κοινωνία γι’ αυτό.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.