Και στην 1η ΤΑΞΑΣ Αμερικανοελληνική κοινοπραξία για συντήρηση ελικοπτέρων

Θα προσφέρουν τεχνογνωσία στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας

Πρόσβαση σε βάσεις ελικοπτέρων της χώρας, μεταξύ των οποίων και στο Στεφανοβίκειο πρόκειται να αποκτήσουν στελέχη της σύμπραξης της Αμερικανικής Summit Aviation και της Alpha Systems στην Ελλάδα, που ανέλαβαν να αναβαθμίσουν τα ελικόπτερα CH-47 Chinook της Αεροπορίας Στρατού.
Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου, η σύμπραξη της Alpha Systems-SAI ανακοινώθηκε σε μια ιδιαίτερη εκδήλωση που διοργάνωσαν οι δύο εταιρείες, κατά την διάρκεια της AUSA 2019, στο Convention Center της Washington, στην οποία παρέστησαν αξιωματούχοι και στελέχη των Ένοπλων Δυνάμεων και της Αμυντικής Βιομηχανίας και αποτελεί μια σημαντική πρωτοβουλία, ιδίως μετά την πρόσφατη ανανέωση της αμυντικής συμφωνίας ΗΠΑ-Ελλάδος, την οποία υποστηρίζουν οι δύο κυβερνήσεις, στο πλαίσιο της κοινής τους επιθυμίας για ασφάλεια και σταθερότητα στα Βαλκάνια και στη νοτιοανατολική περιοχή της Μεσογείου.
Η Summit Aviation συνεργάζεται ήδη με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις στον τομέα της συντήρησης και αναβάθμισης των ελικοπτέρων CH-47 Chinook και μέσω της συνεργασίας με την Alpha Systems, οι παρεχόμενες υπηρεσίες προβλέπεται να ενισχυθούν στους ακόλουθους τομείς:
* Ενίσχυση της τεχνολογίας και της τεχνογνωσίας για τα στελέχη των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.
* Ταχύτερη ανταπόκριση υποστήριξης των ελικοπτέρων σε ανταλλακτικά και μηχανικές εργασίες.
* Βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών.
* Διασύνδεση των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με τις Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ.

Τεχνογνωσία στα στελέχη

Για την επίτευξη των παραπάνω στόχων, η κοινοπραξία Alpha Systems – SAI αποκτά πρόσβαση σε στρατιωτικές βάσεις ελικοπτέρων στην Ελλάδα, ώστε οι εμπειρογνώμονες της, να προσφέρουν τεχνογνωσία στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, ώστε να αναβαθμίσουν από κοινού την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών. Επιπλέον, η παρουσία των στελεχών της Alpha Systems/SAI εξασφαλίζει άμεση εποπτεία και ταχύτερη λήψη αποφάσεων, καθώς απώτερος στόχος είναι η άμεση διαθεσιμότητα στις αποστολές των εναερίων μέσων των Ενόπλων Δυνάμεων.
Η συνεργασία των δυο εταιρειών υπογράφτηκε τον Αύγουστο του 2019 στην Αθήνα.

Η Alpha Systems SA ανήκει στον όμιλο Κουιμτζή, ο οποίος δραστηριοποιείται στην αγορά τις τελευταίες πέντε δεκαετίες. Η Alpha Systems δραστηριοποιείται στο χώρο της Ε & Α και της κατασκευής, με εξειδίκευση σε στρατιωτικές και κυβερνητικές εφαρμογές, με εγκαταστάσεις στην Θεσσαλονίκη καθώς και στην Κολωνία της Γερμανίας. (http://alphasys.gr/)

Η Summit Aviation Inc. ανήκει στον όμιλο Greenwich AeroGroup, είναι ένα αεροναυπηγικό κέντρο πλήρους εξυπηρέτησης με εγχώριες και διεθνείς δυνατότητες.
Η εταιρεία είναι ηγέτης στον τομέα της συντήρησης αεροσκαφών, επισκευών, αναβαθμίσεων αεροσκαφών, ολοκλήρωσης συστημάτων αποστολών, τροποποιήσεων, βαφής, δοκιμών πτήσεων / υποστήριξης εκπαίδευσης, υποστήριξης εφοδιαστικής και πωλήσεων- μισθώσεων αεροσκαφών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.